Personalitats de l'àmbit cultural i social sol·liciten el nomenament de Francisco Borruey com a Fill Adoptiu de Paterna

Divendres, 18 Setembre 2020 11:55 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 93 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha anunciat que nomenarà Fill Adoptiu de la ciutat, a títol pòstum, a l'ex alcalde Francisco Borruey, que va ostentar l'Alcaldia de la localitat entre 1997 i 2007.

 

Amb la concessió d'aquest títol a Borruey, el consistori conclou l'expedient iniciat en 2011 a petició d'un grup de personalitats de rellevància a nivell local i entitats del municipi perquè l'ex dirigent rebera aquesta distinció, entre els quals figuren el Coeter Major emèrit, Pepin Damián, l'ex President de la Real Cofradia i Insígnia d'Or, Ramón Martínez, el que fora president del Centre Musical Paternense, Antonio Aguilera, el Fill Predilecte de Paterna i Insígnia d'or, Pablo Sánchez Torrella, l'ex President de la Junta Local Fallera, Domingo de l'Olmo, el President del Paterna C.F., Diego Ramón, el President de Asivalco, Santiago Salvador així com diferents representants de diferents partits polítics.

 

Per a tot ells, i tal com recullen en l'escrit que van registrar a l'Ajuntament el 8 de juny de 2011 sol·licitant la concessió d'aquest títol per a l'ex alcalde, el nomenament de Francisco Borruey com a Fill Adoptiu de la Vila de Paterna és el merescut reconeixement i homenatge a la labor, defensa i dedicació personal, política i professional de Paterna que sempre va realitzar.

 

Natural del municipi aragonés de Casp i establit a Paterna des de 1986, Francisco Borruey va passar en 1991 a formar part de la Corporació Municipal de l'Ajuntament de Paterna com a regidor d'Hisenda, convertint-se en 1997 en Alcalde de la Vila, càrrec que va compatibilitzar des de 2003 a 2007 amb el de Diputat Provincial.

 

 

Mentre va mantindre responsabilitats municipals, Borruey va dur a terme innombrables actuacions que van millorar notablement el municipi, transformant Paterna en una ciutat més moderna, més acollidora i amb més infraestructures i serveis públics.

 

Gràcies a la seua fluida relació amb el teixit empresarial, va aconseguir la reforma del Polígon industrial Font del Gerro, la creació del parc empresarial Tàctica i l'impuls del Parc Tecnològic. Va iniciar la conversió del Tir de colom en l'actual Parc Central, va construir la Cova Gran, el pont a Manises i els accessos a la ciutat, Avinguda d'Europa inclosa.

 

A més, durant el seu mandat, va dur a terme la rehabilitació del Gran Teatre i el Capri i la construcció dels Centres Socials de La Canyada i Terramelar. També va impulsar Kinépolis i Heron City i va defensar la identitat paternera amb la creació de la bandera de Paterna i la implantació de les Insígnies d'Or de la Vila.

 

En l'àmbit festiu, va treballar intensament en la cerca de solucions a la normativa sobre la pólvora amb creació del Coetòdrom i va aconseguir que la Cordà fóra declarada Festa d'interés Turístic Local.

 

En 2009, va rebre, a títol pòstum, el Coet d´Or i la Insígnia d'Or de la Vila i en 2010 la Medalla d'Or de la Real Confraria del Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Divendres, 18 Setembre 2020 11:55