Compromís presenta una moció per a la realització d’un centre dia i d’una residència per a persones majors a Paterna

Dijous, 24 Setembre 2020 10:52 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 136 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Paterna ha registrat una moció, per al seu debat al pròxim plenari municipal, on demana la realització d’un centre de dia i d’una residència per a persones majors a Paterna. Argumenten des de la coalició que hui en dia el municipi disposa de sols dotacionals en diferents barris del municipi per tal d’ubicar una residència i un centre de dia adequades a les necessitats dels nostres majors. En concret, al barri de Santa Rita l’ajuntament disposa de diversos solars dotacionals on es poden situar estes instal·lacions. En este sentit, la regidora de Compromís, Neus Herrero, afirma que “amb el Pla Director de Santa Rita que s’està duent a terme, es pot condicionar un solar dins de zona urbana i que estiga a prop dels mitjans de transport públic (metro i autobús) per tal de garantir l'accessibilitat a les instal·lacions i afavorir les relacions socials de les persones majors”.

 

Fonts de la formació manifesten que “és més necessari que mai dotar a la localitat d’estes infraestructures “tenim una població cada vegada més envellida, la falta de residències públiques i centres de dia per a les persones majors és una de les mancances més importants que té Paterna en l'actualitat. Perquè amb una població de més de 70.000 habitants i en la que al voltant de 10.000 tenen més de 65 anys, Paterna només compta amb un centre de dia al nucli urbà i una residència de la Generalitat al barri de La Canyada”.

 

“El benestar de la gent gran, tant físic com social i emocional, ha de ser una prioritat al nostre municipi. Les polítiques actives i alternatives d’oci junt amb l’atenció i cura dels nostres majors de manera individualitzada i amb equips multidisciplinaris són característiques de les societats més avançades. L’Ajuntament de Paterna ha de fer realitat aquest projecte com més aviat millor finançant la inversió junt amb altres administracions públiques com la Generalitat o la Diputació. Ja que la gent gran del nostre poble ho mereix i ho necessita”, argumenta la regidora de Compromís.

 

Des de la formació valencianista asseveren “volem que l’Ajuntament de Paterna es comprometa a aportar solar dotacional adequat al barri de Santa Rita per a ubicar un Centre de Dia i una Residència per a persones Majors, que condicione un solar en zona urbana a prop dels mitjans de transport públic per ubicar les instal·lacions esmentades i que es sol·licite a la Generalitat (Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives) i a la Diputació de València finançament per a l’execució com més prompte millor del Centre de Dia i la Residència per a persones majors”.

 

Com a conclusió, Neus Herrero, destaca que “tant el centre de Dia com la Residència per a persones Majors contribuirà a dinamitzar el nucli urbà, sense oblidar la generació d’ocupació i la inversió directa que suposarà i que pot pal·liar en part la situació de crisi que estem patint”.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna