Paterna posa en marxa una prova pilot amb tremuges-menjadores per a alimentar a les colònies felines

Dimecres, 14 Octubre 2020 15:09 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 32 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha posat en marxa una prova pilot per a alimentar a les colònies felines amb tremuges-menjadores.

 

La iniciativa, impulsada des de la regidoria de Benestar Animal, suposa la instal·lació d'un dispositiu fix per a emmagatzemar i dispensar pense en una de les colònies felines de la ciutat, permetent així analitzar els beneficis d'aquest sistema per a poder exportar-lo a la resta de zones en les quals les que viuen gats i que estan a càrrec d'alimentadores acreditades.


Tal com ha explicat la regidora de Benestar Animal, Mercedes Navarro, "la tremuja-menjadora evita que es vesse menjar, protegeix el pinso de les inclemències del temps i contribueix al fet que no hi haja proliferació d'insectes, la qual cosa millora la neteja i higiene en les colònies felines identificades".

 

Amb aquest projecte-pilot de tremuja per a l'alimentació d'una colònia felina a càrrec d'una alimentadora acreditada, s'ha comptat amb la col·laboració de la comunitat veïnal on està situada, convertint així la iniciativa en un punt controlat en què es mantinga una correcta convivència.

 

La identificació de les colònies permet també major efectivitat en l'aplicació del pla CES (captura, esterilització i solta) de l'Ajuntament, per a controlar a la població felina, evitant la reproducció descontrolada, la proliferació de malalties i les baralles entre exemplars, garantint el benestar dels gats.

 

La prova pilot d'instal·lació d'una tremuja-menjadora serà exportada a la resta de punts similars identificats a la ciutat, per a millorar així les condicions de les colònies felines tant per als animals com per als veïns i veïnes d'aquestes zones.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 14 Octubre 2020 15:12