PSOE Paterna proposa l'adhesió del municipi a la Xarxa d'Entitats Locals per al desenvolupament dels ODS

Dilluns, 26 Octubre 2020 13:47 Escrit per  PSOE Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 45 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El PSPV-PSOE de Paterna portarà al Ple del pròxim dimecres, 28 d'octubre, una moció per a l'adhesió de la ciutat a la Xarxa d'Entitats Locals per a desenvolupar els ODS de l'Agenda 2030 de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

 

Tal com ha explicat la portaveu socialista, Paqui Periche "aquesta adhesió suposaria el compromís de l'Ajuntament de Paterna per a determinar un conjunt d'actuacions que s'incorporarien a una Estratègia Local per a implementar els objectius de desenvolupament sostenible a la nostra ciutat".

 

L'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible és un pla d'acció de Nacions Unides, l'objectiu principal de les quals és vetlar per la protecció de les persones, el planeta i la prosperitat. Es tracta de mobilitzar els mitjans necessaris per a la implementació dels 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS), en col·laboració amb la societat civil, el sector privat i les administracions públiques.

 

La Xarxa d'Entitats Locals per a desenvolupar els ODS de l'Agenda 2030 de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) està formada pels governs locals que es comprometen a localitzar i implementar els ODS de l'Agenda 2030 de manera transversal en les polítiques públiques municipals.

 

L'activitat d'aquesta Xarxa està dirigida a afavorir la coordinació d'actuacions, permetent aconseguir millors resultats en la implementació de l'Agenda a 2030 en els municipis.

 

"La Xarxa- com indiquen els socialistes de Paterna en la seua moció- "és un instrument que oferirà eines als Governs Locals perquè aconseguisquen els seus objectius, d'acord amb la implementació de l'Agenda 2030 a Espanya i que, a més, oferirà als governs locals pautes, informació i propostes d'actuacions per a fer front a la crisi provocada per la COVID19, tenint molt present una de les principals premisses de l'Agenda 2030: no deixar a ningú arrere".

 

A més, les ciutats que participen en la Xarxa hauran d'assumir, mitjançant acord plenari, la Declaració en favor de l'Agenda 2030 aprovada per la FEMP en el marc del seu XII Ple.

 

En aquest sentit, la portaveu socialista Paqui Periche ha recordat que l'Ajuntament de Paterna ja treballa en la implementació dels ODS com a eix estratègic, i que en l'últim ple ordinari va fer un pas més per a confeccionar l'Agenda 2030 de Paterna, que servirà de referència en l'alineació del seu propi projecte de ciutat sostenible amb aquests objectius.

 

Informa Nou Horta. PSOE Paterna

Modificat el Dilluns, 26 Octubre 2020 13:49