Paterna posa en marxa el projecte “Biblioteques Inclusives”

Dimarts, 17 Novembre 2020 16:50 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 43 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha posat en marxa una iniciativa dirigida a convertir les biblioteques de la localitat en espais inclusius.


Amb aqueix objectiu, s'ha ampliat el catàleg bibliogràfic amb nous llibres adaptats per a facilitar la lectura per part de persones amb alguna discapacitat, amb lletres més grans o pictogrames que propicien una lectura fàcil.


Així ho ha anunciat la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, qui ha explicat que "volem convertir les biblioteques de Paterna en espais en els quals es garantisca la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional, facilitant-los la lectura i apostant per històries que tracten temes d'inclusió en diferents àmbits com l'educació, l'esport o la infància".


Per això, juntament amb els nous exemplars adaptats, el nou catàleg de les biblioteques inclourà també biografies interessants de persones amb discapacitat així com lectures que promoguen la inclusió.


En aqueix sentit, la regidora Segura ha recordat que aquesta iniciativa se suma a l'aposta per garantir la igualtat en els centres de lectura per la qual es van adquirir, l'any passat, més d'un centenar de llibres per a totes les edats sobre violència de gènere, igualtat, feminisme o temàtica LGTBIQ.


"Una mesura que va permetre ampliar el nostre catàleg amb una bibliografia de gènere i inclusiva per a promoure la igualtat entre els veïns i veïnes del municipi", ha conclòs Segura.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 17 Novembre 2020 16:52