L'Ajuntament de Paterna conclou el desallotjament de la “finca groga” i prepara el seu enderrocament

Dimecres, 25 Novembre 2020 14:13 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 55 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha finalitzat el desallotjament complet de la "finca groga" i ha procedit al tancament i segellament de l'immoble per a evitar que puga ser ocupat mentre s'ultima la demolició de l'edifici.

 

Així ho ha anunciat el Tinent Alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació, Julio Fernández després d'assistir ahir, al costat d'efectius de la Policia Local i operaris de la brigada municipal, als treballs de bloqueig d'aquest immoble mitjançant la instal·lació d'una reixa, que es completaran amb l'enderrocament d'escales per a impedir l'accés a aquest bloc de cases.

 

Tal com ha explicat Julio Fernández "ahir vam finalitzar el desallotjament i reallotjament de l'última de les huit famílies que residien en l'edifici i comencem ja a preparar l'enderrocament de la finca, el projecte tècnic de la qual ja està redactat i a punt de ser adjudicat a una empresa perquè puga dur a terme la demolició".

 

Fernández ha explicat que "el procés de desallotjament i reallotjament, que s'ha realitzat en coordinació amb els Serveis Socials municipals, ha sigut complicat, en existir també habitatges *okupadas, però finalment hem pogut trobar i consensuar solucions residencials per a totes les famílies propietàries".

 

"Amb el desallotjament i posterior enderrocament d'aquest edifici, des de l'equip de govern socialista donem resposta a una històrica reivindicació dels veïns d'aquesta zona del barri de Santa Rita i complim amb el nostre compromís de solucionar els problemes de convivència i d'inseguretat que ocasionava aquesta finca", ha assenyalat el Tinent Alcalde.

 

Amb la clausura total de l'immoble, que a més presenta importants problemes estructurals, l'Executiu socialista conclou un procés en el qual s'ha comptat amb els veïns afectats i confrontants, que culminarà en enderrocament i que servirà per a regenerar tot l'entorn.

 

Finalment, Julio Fernández ha recordat, que durant tot aquest temps, l'Ajuntament, a part de intervenir amb les famílies, no ha deixat d'intervenir en l'edifici, clausurant i tapiant els pisos a mesura que s'anaven desallotjant i retirant fems i enderrocs de les zones comunes i replans per a salvaguardar la salubritat de la zona.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 25 Novembre 2020 14:14