Cinc centres educatius de Paterna, cap a l'autosuficiència energètica

Dimecres, 25 Novembre 2020 16:13 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 127 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha iniciat hui mateix les obres d'instal·lació de plantes solars fotovoltaiques en cinc centres educatius de la ciutat.

 

Aquest projecte, inclòs en el Pla Actua i cofinançat amb fons FEDER de la Unió Europea, té una inversió de 190.000 euros, que s'amortitzarà en 8 anys, suposant un estalvi anual en la factura elèctrica de 23.688 euros corresponents al consum energètic d'aquests centres.

 

A més, l'energia produïda serà de 236.000 Kwh/any, amb el que deixaran d'emetre's 90,92 tones anuals de CO₂, contribuint així a la descarbonització i a la reducció de la petjada energètica de Paterna.

 

Els centres educatius en els quals han iniciat les obres d'instal·lació de plantes solars són el C.P. Lloma Llarga, el C.P. Sanchis Guarner, el C.P. Ausiàs March, el C.P. Antonio Ferrandis i la guarderia de Font del Pitxer.

 

Les superfícies de les plantes aniran dels 150m2 als 200m2, depenent de la necessitat i dimensions de cada centre, i s'instal·laran entre 75 i 100 plaques solars en cada planta fotovoltaica.

 

A més, en cada centre hi haurà un panell informatiu en el qual es veurà en temps real la reducció de CO2 derivada de l'ús d'energia fotovoltaica. Aquesta reducció serà immediata i efectiva en el moment en què comencen a funcionar les plantes, una vegada acabades les obres, que tenen un termini d'execució estimat de dos mesos.

 

En el cas que existisca excedent d'energia, s'injectarà en la xarxa de l'empresa subministradora i es compensarà l'energia entregada, encara que la previsió és que els centres educatius siguen completament autosuficients des del punt de vista energètic.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 25 Novembre 2020 16:16