La campanya “Recicla els teus aparells” porta a Paterna un punt net mòbil per a reciclar aparells elèctrics i electrònics

Dilluns, 28 Desembre 2020 14:09 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 66 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Paterna acull demà la 4a edició de la campanya Recicla els teus aparells, una iniciativa que té com a finalitat conscienciar a la població sobre la necessitat de reciclar, de manera correcta, els aparells elèctrics i electrònics.

 

Tal com ha explicat la regidora de Serveis i Neteja, Merche Navarro “enguany, com a novetat, s'instal·larà en les proximitats del Mercat Municipal, concretament entre el número 8 i 10 del carrer Santíssim Crist de la Fe, un punt net mòbil on els veïns podran depositar aquests xicotets electrodomèstics desbaratats o en desús”.

 

“A més” – ha prosseguit Navarro– “gràcies a aquest gest, els veïns i veïnes tindran l'oportunitat de participar en el sorteig de diferents premis valorats en 2.000 euros, que es traslladaran també a les xarxes socials, a través de la pàgina de Facebook i d'Instagram @reciclatusaparatos”.

 

La campanya està impulsada per la Generalitat Valenciana en col·laboració de l'Ajuntament de Paterna i plataformes del sector com Recyclia, Ecolec, Ecotic, Ambilamp i Ecoraees.

 

Amb aquesta iniciativa es pretén garantir el correcte reciclatge dels anomenats RAEE, que són residus d'aparells elèctrics i electrònics d'ús diari com a telèfons, tauletes, raspalls de dents elèctriques, assecadors de pèl, planxes domèstica, equips d'informàtiques o llums, entre altres.

 

Els RAEE o fem electrònic poden contindre substàncies perilloses com a cadmi, mercuri o plom, i d'ací la importància del seu correcte reciclatge, que, a més d'en el Punt Net que s'instal·larà demà a Paterna, pot dur-se a terme tots els dies de l'any en les instal·lacions de l'Ecoparc al parc empresarial Tàctica, així com en les campanyes municipals de l'Ecoparc mòbil van recorrent progressivament tots els barris de la ciutat.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dilluns, 28 Desembre 2020 14:10