Paterna impulsa la cultura amb el lliurament dels premis Literaris dels seus LVI Jocs Florals

Dilluns, 04 Gener 2021 14:04 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 63 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha fet lliurament dels Premis Literaris Vila de Paterna en la LVI edició dels Jocs Florals, un certamen cultural amb més d'un segle d'història que té com a objectiu valorar el talent literari i la sensibilitat creativa a més promocionar les tradicions paterneres.

 

El saló de plens del consistori ha reunit, amb un estricte protocol de seguretat, als cinc premiats d'aquesta última convocatòria per fer el lliurament, de la mà de l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i de la regidora de Cultura, Turisme i Foc, Teresa Espinosa, del diploma acreditatiu en la cadascuna de les categories premiades.

 

En la categoria de Poesia, Josepa Inmaculada Mànyez, amb el seu poema Habitatges ha obtingut la distinció de Flor Natural, dotada amb un premi econòmic 1.000€, mentre que l'accèssit del Torre d’Argent, valorat en 200€, ha anat a parar al paterner Andrés Pons, autor de Enmig de la foscor, tu.

 

En les categories de Prosa, la màxima distinció, dotada d'un premi de 700€, ha sigut concedida a José Manuel Garrido Sancho pel seu estudi monogràfic sobre la Cisterna de Paterna.

 

La decisió del jurat ha distingit també a Meritxell Elías Estallé, en la categoria de Contes infantils escrits per a adults per la seua obra Coco, el conillet perdut, i a Félix Gámez García en la categoria de prosa “Històries reals o fictícies sobre nostra Cordà i/o qualsevol manifestació festiva lligada a la pólvora” pel seu treball Els valencians i la pólvora en el segle XIX. El cas de Paterna.

 

Després de la suspensió aquest estiu de la tradicional gal·la de lliurament de premis que tots els anys se celebrava en el Gran Teatre Antoni Ferrandis a causa de la pandèmia i la suspensió d'actes públics, l'Ajuntament ha celebrat un discret i senzill acte en el saló de plens del consistori per a fer lliurament dels guardons als autors i autores premiats.

 

Durant la seua intervenció, tant Sagredo com Espinosa van coincidir a destacar la importància de continuar apostant per la cultura mantenint vius malgrat la COVID19 certàmens com els Jocs Florals que contribueixen a enriquir el panorama literari i poètic local i nacional.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dilluns, 04 Gener 2021 14:07