Paterna avança en la instal·lació de la Xarxa de Videovigilància que reforçarà la seguretat en tota la ciutat

Dimarts, 12 Gener 2021 14:52 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 96 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna continua avançant en la instal·lació de les càmeres que conformen la xarxa de videovigilància i control de trànsit amb la qual es reforçarà la seguretat ciutadana i la protecció de tot el terme municipal.

 

Els treballs ja s'han iniciat al parc empresarial Tàctica i en el polígon industrial Font del Pitxer, on es preveu que, des de febrer, els dispositius ja puguen emetre imatges.

 

Serà també el mes que ve quan s'instal·le el Centre de Control en la Central de la Policia Local, que disposarà de servidors i captadors d'imatges, així com de personal qualificat per a registrar, visionar i garbellar el senyal rebut de les noves cambres, que operaran quan haja finalitzat completament la instal·lació. A més, dins del sistema s'integraran les cambres que ja operar a l'interior dels edificis municipals, conformant-se així una xarxa amb més de 300 dispositius.

 

La Tinenta d'Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, ha explicat que “amb la implantació d'aquests sistemes d'última generació, disposarem a Paterna d'una infraestructura de comunicacions connectada al centre de control que permetrà donar avís davant qualsevol incidència que es poguera produir, millorant el temps de resposta i agilitant el treball de la Policia Local”.

 

D'altra banda, es preveu que el projecte, que va haver de posposar-se l'any passat a causa del confinament per la crisi del coronavirus, estiga finalitzat completament durant el mes d'agost d'aquest mateix any. Després de la instal·lació de les cambres en Tàctica i Font del Gerro, li seguiran La Canyada, Terramelar, Lloma Llarga, La Coma, Bovalar, L’Andana, Parc Tecnològic i Nucli urbà.

 

El sistema, basat en tecnologia B-PLC, utilitza el cablejat de la xarxa d'enllumenat públic, oferint informació en temps real, captant imatges panoràmiques gràcies al seu sistema 360é i permet, també, enfocar matrícules en aquells casos en què siga necessari identificar un vehicle.

 

Tal com ha destacat Campos “és un projecte pioner en el que a Seguretat Ciutadana es refereix, ja que permet reforçar la vigilància en punts crítics i/o estratègics de manera remota, millorant qualitativa i quantitativament la seguretat activa, alguna cosa que posiciona a Paterna com a ciutat intel·ligent amb tecnologia aplicada al benestar de la ciutadania”.

 

Aquest projecte, que té una inversió superior als 600.000€, forma part del Pla Actua i està cofinançat amb els Fons Feder de la Unió Europea.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 12 Gener 2021 14:53