Paterna s'adhereix al programa Viles en Flor per a potenciar i millorar les seues 115 hectàrees d'espais verds urbans

Dimecres, 13 Gener 2021 14:04 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 33 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Paterna s'ha adherit al programa Viles en Flor, una iniciativa de l'Associació Professional de Flores, Plantes I Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) que té com a objectiu impulsar accions municipals per a potenciar i preservar els espais verds urbans.

 

Amb la seua adhesió, Paterna passa a formar part de la xarxa de 30 municipis de la Comunitat Valenciana compromesos amb les polítiques de millora i gestió sostenible dels espais verds, d'educació ambiental i de conscienciació ciutadana en la cura de l'entorn.

 

La regidora de Serveis, Merche Navarro, que va recollir recentment el distintiu que acredita la pertinença de Paterna a aquest programa, ha explicat que “aquesta iniciativa ens permetrà promoure la protecció i la millora de les més de 115 hectàrees d'espais verds que tenim a Paterna, valorar com a elements cohesionadors i de millora de la qualitat de vida ciutadana i créixer com a ciutat d'una manera sostenible complint amb l'Agenda 2030”.

 

Viles en Flor, que compta amb el suport de la Diputació i de la Generalitat Valenciana, reconeix anualment amb els premis Flors d´Honor la trajectòria i accions dels municipis que formen part de la iniciativa.

 

En aquest sentit, i amb la finalitat d'optar a aquestes distincions, Navarro ha assenyalat que “des de l'Ajuntament de Paterna estem treballant en un programa d'accions de protecció, impuls i conscienciació ciutadana quant als espais verds de la ciutat amb l'objectiu d'obtindre el reconeixement de Viles en Flor per les nostres polítiques municipals i la implicació de la ciutadania en matèria de medi ambient i sostenibilitat”.

 

Finalment, Merche Navarro ha destacat que a més de les més de 115 hectàrees de zones verdes i enjardinades distribuïdes per tots els barris de la ciutat, Paterna compta a més amb un important pulmó verd com és La Vallesa, que forma part del Parc Natural del Túria.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 13 Gener 2021 14:06