Les àrees industrials de Paterna inverteixen els 264.000€ de subvenció municipal en seguretat i mobilitat

Dimecres, 07 abril 2021 13:55 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 27 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les àrees industrials de Paterna han invertit a millorar la seguretat i mobilitat dels seus parcs els 264.000 euros corresponents a les subvencions municipals que l'Ajuntament els atorga a través dels convenis empresarials que subscriu amb cadascuna d'elles.

 

En l'última edició, corresponent a l'exercici 2020, el consistori va duplicar la quantitat destinada als seus polígons empresarials amb l'objectiu d'impulsar la recuperació després de la crisi derivada de la COVID-19.

 

Amb aquestes ajudes, els polígons han realitzat diverses accions en infraestructures i equipaments que incideixen directament en un augment de la competitivitat de les empreses paterneres.

 

En Font del Pitxer, els fons del conveni municipal han permés la instal·lació de 36 hidrants que permetran complir així amb el Pla de Seguretat i Emergències. A més, s'ha millorat la senyalització en tot el polígon, facilitant la mobilitat i reduint les emissions de CO₂ i s'han habilitat zones verdes com a àrees de convivència que els treballadors havien demandat per la situació derivada de la pandèmia.

 

Per part seua, l'Entitat de Gestió i Modernització Parc Tecnològic Paterna ha destinat la subvenció a habilitar també espais a l'aire lliure per a esmorzar, menjar i/o descansar, renovar senyalització i instal·lar punts de trobada per a possibles situacions d'emergència. Però sens dubte la inversió més destacada és l'adquisició de dos directoris intel·ligents i interactius que oferiran informació detallada d'aquest parc empresarial.

 

També Tàctica ha utilitzat la dotació econòmica del seu conveni per a millorar la senyalització i actualitzar els directoris informatius així com per a col·locar els hidrants necessaris per a complir amb el seu Pla de Seguretat.

 

En l’Andana, els diners de l'acord signat amb el consistori ha permés habilitar nous espais de convivència en les zones verdes mentre que el Parc Científic l'ha destinat a l'adequació de l'aparcament.

 

A més d'aquestes actuacions concretes, totes les àrees empresarials han realitzat una aportació al SIG Industrial, una eina que permetrà tindre georeferenciades totes les empreses, activitats, serveis, instal·lacions i infraestructures dels parcs industrials de Paterna i els seus 6 milions de metres quadrats.

 

En l'última convocatòria dels convenis amb les àrees empresarials, l'Ajuntament va incloure, per primera vegada, a APYMEP, l'Associació de Petits i Mitjans Empresaris Professionals de Paterna, que gràcies a aquesta subvenció, ha realitzat activitats de networking i formació per a empresaris locals, contribuint a la seua recuperació després de la pandèmia.

 

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que també està al capdavant de l'Àrea d'Indústria, Empresa i Universitat ha afirmat que “aquests convenis no sols serveixen per a enfortir-nos com a enclavament empresarial sinó que evidencien el nostre compromís amb el teixit empresarial local, motor econòmic de la nostra ciutat i de la Comunitat Valenciana” al mateix temps que ha destacat que “és fonamental fer costat a les nostres àrees industrials perquè siguen cada vegada més competitives, modernes, innovadores i sostenibles, impulsant així la creació d'ocupació i atraient més inversions que ens permeten continuar posicionant-nos com a Ciutat Industrial Intel·ligent”.

 

En aquest sentit, a més dels convenis amb les àrees empresarials, el primer edil ha recordat que el consistori realitza de manera recurrent actuacions per a modernitzar les seues àrees industrials com les obres de millora de la xarxa de proveïment d'aigua potable que està duent a terme en Tàctica o els treballs que permetran l'òptima evacuació de pluvials en L’Andana. A més, totes les zones industrials s'han inclòs en la Xarxa de Videovigilància que s'està instal·lant a la ciutat i que augmentarà notablement la seguretat de tot el municipi.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 07 abril 2021 13:56