Compromís per Paterna recorda que encara està pendent la publicació sobre la Vila Romana

Divendres, 16 abril 2021 12:31 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 109 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Paterna ha recordat hui que encara està pendent la publicació que difonga i faça valdre la Vila Romana de Paterna (segles I i III dC) que va ser descoberta a finals de gener de 2009, als terrenys on estava l’antiga fàbrica de galetes RIO. “Des del primer dia Compromís va apostar per la defensa i la recuperació d’esta Vila lluitant per impedir que es poguera construir en els terrenys que ocupen i exigint la seua protecció i museïtzació”, destaca en este sentit el regidor de Compromís Juanma Ramón”.

 

“Parlem d’una Vila Romana qualificada pels arqueòlegs com una de les més importants del país, on s’han trobat sepulcres de l’època paleocristiana, restes de ceràmica i vidre, una capella, una figureta de bronze del deu Mercuri, una placa funerària de bronze gravada i un crismó de vidre entre altres peces de rellevància arqueològica. A més a més els tècnics pensen que forma part d’un conjunt molt més gran del que calculen que ha eixit a la llum menys del 50%”, informa el mateix regidor.

 

Des de la formació d’esquerres recorden que la redacció d’aquesta publicació i la seua difusió va ser aprovada per unanimitat al plenari celebrat a març de 2016, “hem sol·licitat els expedients corresponents per conéixer en quin punt es troba la seua tramitació a hores d’ara, pensem que és necessari dur endavant esta publicació per a, d’una banda, fer valdre el patrimoni històric i cultural de Paterna, per altra que esta publicació servisca perquè el món científic conega esta important troballa i es continue investigant sobre els orígens i rellevància històrica d’esta Vila, que explicaria l'origen romà de Paterna”.

 

“Des de Compromís hem apostat sempre per la defensa del nostre patrimoni històric i cultural i ens va sorprendre molt que dins el món científic hi haguera un desconeixement generalitzat en tot allò que envolta a la nostra Vila Romana, per això considerem importantíssim tindre aquesta publicació circulant entre el món científic interessat en els resultats d’estes investigacions. Encara queden incògnites per resoldre sobre la fundació romana del nostre poble”, argumenta al respecte Juanma Ramón.

 

Manifesta el mateix regidor per a concloure que “és important per al nostre municipi que s’accelere aquesta publicació i la seua difusió per tal de realçar aquest patrimoni dels i les paterneres. Parlem d’una peça que seria fonamental al futur Museu d'Història de Paterna”.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna