La concentració de Covid-19 en aigües residuals, molt baixa o lleu en tots els barris de Paterna

Divendres, 16 abril 2021 16:35 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 39 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha destacat hui que la concentració de Covid-19 en les aigües residuals del municipi és molt baixa o lleu en tots els barris de la ciutat.

 

Així ho confirmen els resultats obtinguts amb l'eina de control epidemiològic City Sentinel, que permeten la detecció precoç del coronavirus i els seus diferents ceps.

 

En l'última anàlisi realitzada, la presència del virus és molt baixa en tot el nucli urbà, on tampoc s'han detectat rastres dels ceps britànica, sud-africana o brasilera. A més, la tendència respecte a l'anterior anàlisi realitzada és d'un descens generalitzat en la majoria dels sectors del terme municipal.


I és que Paterna ha registrat en les últimes setmanes un descens significatiu de la incidència acumulada, que se situa aquesta setmana en uns 40 casos per cada 100.000 habitants, dades que es reflecteixen també en el rastreig del coronavirus en molts dels barris de la ciutat.

 

Referent a això, els resultats de les últimes anàlisis d'aigües residuals indiquen que només ha augmentat la presència de coronavirus en Mas del Rosari – La Coma i en Parc Tecnològic i L’Andana, encara que en tots els casos el risc és molt baix o lleu i els nivells es mantenen estables.

 

Respecte a la detecció de variants del coronavirus, s'ha detectat presència del cep britànic en Mas del Rosari – La Coma i en Terramelar i Lloma Llarga però amb una concentració tan baixa que, malgrat la detecció, no es pot proporcionar un valor de concentració amb precisió.

 

Per sectors, les dades que ofereix l'eina City Sentinel en aquests últims dies són: 16.500 UG/500 ml en el Nucli urbà; 40.000 UG/500 ml a La Canyada i Fuente del Jarro; 79.600 UG/500 ml en Mas del Rosari, Terramelar i Lloma-Llarga; 110.000 UG/500 ml en La Coma, 28.000 UG/500 ml en Terramelar i Lloma Llarga, i 110.000 UG/500 ml en Bovalar, Parc Tecnològic i L’Andana.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Divendres, 16 abril 2021 16:36