Compromís per Paterna demana de manera urgent un nou Pla de Residus

Dijous, 29 abril 2021 12:59 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 88 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Paterna ha proposat a l’equip de govern de Paterna la redacció d’un nou pla de residus per al municipi, “un pla que ha de solucionar tots els problemes que arrossega el nostre poble. Per aconseguir-ho ens posem a la seua disposició per treballar en el pla, proposant mesures, mitjans i reglamentació que permeta tindre un pla útil de gestió de residus”, anuncia el regidor de la formació Carles Martí.

 

En este sentit destaquen des de Compromís que “Paterna té un problema amb els residus i el nostre veïnat així ho sent i, per tant, necessiten una solució. Els abocadors il·legals al municipi no paren de créixer, en moltes ocasions els contenidors de fem estan plens dies i dies sense que siguen buidats i netejats, es fan necessàries campanyes de neteja general per part de l’ajuntament perquè els carrers estan bruts i així sumem i sumem problemàtiques al voltant dels residus”.

 

“Tenim clar que a Paterna fa falta un nou punt de vista més acord als nous temps que corren i eixe punt de vista més modern, més ecològic i més centrat en les persones que és el que des de Compromís podem aportar. Cal repensar tot el procés de recollida de residus a Paterna, implantant d’una vegada per totes el contenidor marró a tots els barris, planificar la recollida de deixalles grans i trastos per a fer-la més efectiva, potenciar tècniques sostenibles de biocompostatge, reaprofitament de residus industrials i d’obra, en resum, fer polítiques de residus centrades en la reducció i l’aprofitament d’estos”, argumenta Carles Martí.

 

“Pensem que ja va sent hora de regular els residus procedents de les obres que es fan en el municipi, ja que, al cap i a la fi, són les causants dels vessaments d’enderrocs que tenim. Si no aconseguim que la gent es consciencie, cal agafar altres camins, com són la regulació i les mesures que vagen encaminades a impedir que el vessament es produïsca, quan ja està fet, és molt difícil de solucionar, tenim com a exemples els centenars de tones que embruten el nostre poble”, asseveren fonts de la formació.

 

Manifesta Carles Martí per a concloure que “des de Compromís per Paterna tenim les solucions i per això les posem a l’abast de l'equip de govern, posem els nostres coneixements i les nostres propostes a l’abast del poble de Paterna, com sempre hem fet, ara sols cal esperar que Sagredo aprofite la situació i ens deixe treballar en les solucions”.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna

Modificat el Dijous, 29 abril 2021 13:01