Paterna rehabilita el Centre Cultural d'Alborgí i el converteix en un espai segur i accessible

Dimarts, 18 Mai 2021 13:50 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 92 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna està executant les obres de rehabilitació que convertiran el Centre Cultural d'Alborgí en un espai més segur i accessible per als seus usuaris i usuàries.

 

Amb un pressupost de 189.000 euros, s'estan duent a terme els treballs de remodelació, que afecten diferents espais d'aquest edifici municipal.

 

Així ho ha explicat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, que ha detallat que “després d'un estudi dels tècnics municipals, es va determinar que les condicions de la façana no oferien garanties de seguretat i que l'antiguitat de l'edifici feia necessària una rehabilitació, també en matèria d'accessibilitat, per la qual cosa impulsem la licitació d'aquest projecte”.

 

Així doncs, l'execució del projecte suposa la rehabilitació de la façana, incloent-hi els elements de fusteria exterior i reparant alguns danys com a clivelles o xicotets despreniments, garantint així les condicions de seguretat tant per a vianants com per a usuaris.

 

A més, la rehabilitació de la façana s'està realitzant atenent criteris de sostenibilitat energètica, millorant el seu aïllament tèrmic, la qual cosa repercutirà en el benestar dels usuaris, a més del consegüent estalvi en el consum d'electricitat.

 

D'altra banda, i amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat de l'edifici, s'estan duent a terme les obres de remodelació de les escales interiors i la instal·lació d'un nou ascensor.

 

Tot això permetrà, a més d'adaptar-se a la normativa vigent per a edificis públics d'ús cultural i administratiu, garantir l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda, així com augmentar la seguretat de les instal·lacions quant a supòsits en els quals fora necessari desallotjar les instal·lacions.

 

“Està previst que les obres finalitzen en poques setmanes- ha afirmat Campos – i que aquest centre polivalent puga ser disfrutat pels veïns i veïnes del barri quan la situació sanitària permeta anar reprenent activitats”.

 

Aquest edifici municipal, situat al carrer San Francisco de Borja número 4, és utilitzat per diverses associacions culturals i veïnals per al desenvolupament de la seua activitat, dinamitzant la vida social d'un dels barris amb major densitat de població de Paterna.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 18 Mai 2021 13:50