L'Ajuntament de Paterna ha aprovat hui en ple ordinari el Pla de Reactivació Econòmica de Paterna (PREP) que recull tota una sèrie de mecanismes, mesures i actuacions de xoc a articular pel consistori per a aconseguir la regeneració econòmica de la ciutat i fer front a la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19.

 

El Pla, elaborat des de l'Oficina d'Indústria, Empreses i Universitat, és un document viu, obert i dinàmic que té com a objectiu instrumentalitzar i planificar una ràpida i efectiva resposta del consistori a aquesta situació excepcional per a continuar posicionant a Paterna, cor empresarial i industrial de l'àrea metropolitana, com un dels motors econòmics i font de desenvolupament socioeconòmic de la província i de la Comunitat.

 

El PRE de Paterna es desenvoluparà en dues fases. D'una banda, es plantegen les mesures de xoc a escometre a curt termini en què queda d'any amb el pressupost municipal ja modificat i prioritzant les ajudes als autònoms i micropymes. I d'altra banda, es recullen mesures a executar a mitjà i llarg termini més orientades a canviar el model productiu i potenciar els avantatges competitius de Paterna.

 

L'Alcalde de Paterna i responsable també de l'Àrea d'Indústria, Empreses i Universitat, Juan Antonio Sagredo ha destacat que "aquest Pla està pensat per a situar a la ciutat, de marcat esperit emprenedor, com a font de desenvolupament socioeconòmic i creació d'ocupació amb ajudes directes a les famílies i als autònoms i micropymes".

 

El primer edil ha assenyalat que "amb 5 àrees industrials, 2.800 activitats econòmiques multisectorials i moltes especialitzades en I+D+i, 46.976 treballadors i 4.810 autònoms, amb unes arques municipals sanejades i amb una estratègica econòmica municipal eficaç basada en la inversió en obra pública i la baixada d'impost, Paterna està preparada per a eixir d'aquesta crisi amb garanties".

 

Informa Nou Horta. Paterna

La declaració de l'estat d'alarma provocada per la pandèmia del Coronavirus, va portar al govern municipal d'Aldaia a redissenyar el servei 'Prop del teu' d'acompanyament a les persones majors, i que ja es anava prestant des de l'any 2017, per a adaptar-lo a la nova situació. Així ho explica l'alcalde del municipi, Guillermo Luján, qui indica que "redistribuïm a personal de l'empresa pública, Aldaia Pròxima, perquè es posaren a la feina en aquesta tasca i poder així telefonar a les persones majors de la localitat i saber quin és el seu estat".

 

Així, a través d'aquesta iniciativa, s'ha contactat amb més de 2.300 veïns majors de 65 anys, a raó de sis rondes de crides, la qual cosa llança un total de 14.000 crides des de l'inici de la crisi del Coronavirus, "una xifra que mostra la intensitat amb la qual el personal municipal ha treballat per a interessar-se per l'estat dels nostres majors". Així doncs, en el moment en el qual s'ha detectat que algú tenia alguna necessitat bàsica pendent, s'ha derivat de manera immediata als serveis socials municipals per a solucionar-la, ja es tractara de qüestions alimentàries, farmacèutiques o d'una altra índole. L'objectiu era que cap persona major tinguera cap manca bàsica sense resoldre. "A més, per a alguns casos de persones en una situació d'especial vulnerabilitat, s'ha posat en marxa un protocol d'especial seguiment, per a vetlar pel seu benestar", expliquen des del departament de Serveis Socials Municipals.

 

En aquesta línia, la regidora de Benestar Social i Atenció a les Persones, Empar Folgado, explica que amb l'avanç del desconfinament i la superació de les diferents fases de l'estat d'alarma en les pròximes setmanes, el 'Prop de tu per telèfon' "s'anirà adaptant a les noves circumstàncies, situacions i necessitats de les persones majors, amb l'objectiu d'oferir sempre un servei òptim".

 

Per part seua, Marta Romeu i José Martínez Luna, els edils al capdavant de les àrees d''Aldaia Pròxima', Esports i Educació, així com el mateix alcalde i l'edil Folgado, han volgut mostrar el seu agraïment al personal de l'empresa pública municipal que ha sigut derivat al servei 'Prop de tu per telèfon' per a realitzar les anomenades a les persones majors "per la seua dedicació i la professionalitat amb la qual han fet aquesta tasca des del primer minut fins a l'últim."

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Des de dilluns passat, 25 de maig, l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD) ja funciona en el municipi de Massamagrell. Aquesta oficina, destinada a realitzar un acompanyament institucional a les víctimes d'un crim, està formada per una psicòloga i una lletrada, que s'incorporaran en els pròxims dies.

 

A causa de la situació actual, l'atenció serà primordialment telemàtica o telefònica. Si una persona necessita l'assistència d'aquesta oficina, pot escriure a l'adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 961456042.

 

En paraules de l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez: "És una bona notícia que aquesta oficina òbriga les seues portes a Massamagrell, l'acompanyament a les víctimes d'un delicte és una prioritat de la Conselleria de Justícia i de l'Ajuntament de Massamagrell. Volem agrair el compromís a la Generalitat Valenciana, que és un només amb el nostre compromís de lluita contra la violència de gènere".

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’empresa municipal IDEA’T, posa en marxa el seu portal de ocupació online: torrent.portalemp.com, amb tota l’oferta i demanda d’ocupació de Torrent a un sol click.

 

La implementació i gestió d’aquesta eina permet a IDEA’T, com a agència de col·locació, prestar telemàticament els seus serveis d’intermediació laboral. D’aquesta manera, els seus usuaris, tant empreses com demandants d’ocupació, són atesos d’una manera àgil, eficaç i més còmoda, sense necessitat de desplaçar-se a l’oficina.

 

Àrea demandants. Des de la zona privada de Demandants podràs donar-te d’alta en la base de dades de demandant d’ús de forma online, actualitzar les teues dades i renovar anualment la teua demanda. De la mateixa manera, podràs consultar les ofertes d’ocupació i inscriure’t en aquelles que més s’adeqüen al teu perfil professional, de forma totalment gratuïta i immediata.

 

Àrea empreses. Des de la zona privada d’Empreses podràs donar-te d’alta de forma online per a publicar les teues ofertes de forma totalment gratuïta i amb la confiança afegida que un equip expert en processos de selecció t’ajudarà a filtrar i seleccionar la persona més adequada per a cobrir la teua oferta.

 

Informa Nou Horta. Torrent

La Diputació de València ha aprovat per unanimitat en el ple de maig continuar aprovisionant als municipis amb el material necessari per a fer front a la COVID-19, en previsió de possibles repunts, i estudiar fons europeus de desenvolupament local que permeten mantindre la lluita contra la pandèmia en l'àmbit provincial.

 

En la mateixa línia, el president Toni Gaspar ha llegit al final d'una sessió plenària que ha durat més de 5 hores, celebrada este dimarts de manera semipresencial amb els vicepresidents i els portaveus dels sis grups polítics representats en la institució, sengles declaracions institucionals de suport al clúster del sector tèxtil sanitari i afins i en defensa que el Govern central accepte que els ajuntaments puguen destinar els seus superàvits a la gestió d'esta crisi sanitària i econòmica.

 

En el cas d'esta última declaració conjunta de millores normatives i recursos per als ajuntaments, signada pels sis portaveus, insta al Govern estatal a negociar amb la Comissió Europea nous objectius de dèficit, així com a adoptar les mesures oportunes per a flexibilitzar la regla de despesa, amb l'objectiu que els consistoris amb superàvit puguen destinar eixos diners a les seues necessitats futures, moltes d'elles conseqüència de la pandèmia. El text impulsa també l'adopció de línies estratègiques com la participació de les entitats locals en els plans de dinamització i reconstrucció econòmica que es desenvolupen en els àmbits europeu, estatal, autonòmic i local.

 

Els sis grups amb representació en la Diputació han tornat a “anar de la mà” en la gestió de la crisi en l'àmbit provincial, i després de l'aprovació en l'anterior ple de 180 milions d'euros per a afrontar la pandèmia i reactivar l'economia dels municipis, han decidit apostar per l'aprovisionament de material i la cerca de nous fons per a continuar ajudant als consistoris durant la situació excepcional causada pel coronavirus i també en l'escenari posterior a l'alçament de l'estat d'alarma.

 

En este sentit, Gaspar ha tornat a destacar “l'esforç unànime de tots els que formen la institució per a mitigar els efectes d'este repte inesperat” i ha anunciat que la Diputació se suma al dol oficial de 10 dies que té previst aprovar el Govern este mateix dimarts i l'acte commemoratiu de juliol, en la línia del minut de silenci que va guardar la corporació en l'anterior ple “en solidaritat amb les famílies valencianes que han perdut familiars o amics”.

 

Consens i 4 declaracions conjuntes

L'acord entre els grups ha sigut la nota predominant en un ple que ha arrancat amb el record a les víctimes per part dels diferents portaveus i en el qual s'han consensuat propostes com les de Ciutadans (Cs) en favor de mantindre l'aprovisionament enfront de la pandèmia. En paraules de Rocío Gil, portaveu de Cs en la Diputació, “les institucions han de comprometre's i mantindre's unides per a accedir a les ajudes que oferix la Comissió Europea”. Gil proposa a més que la Generalitat aporte les dades de contagi de la COVID per municipis i que la Diputació “siga garant que la vacuna arribe a totes les veïnes i veïns”.

 

Per part seua, la portaveu socialista Pilar Sarrión ha instat als grups a “no pretendre ser capdavanters de cap petició sinó mantindre la unitat que s'ha reflectit en eixa inversió de la Diputació de 60 milions d'euros per a atacar la COVID, amb diverses campanyes de distribució de mascaretes homologades entre els ajuntaments i un aprovisionament que continuem garantint”. Respecte a les dades de contagis, Sarrión ha defensat la transparència però ha assegurat que “han d'emprar-se per a prendre les mesures més adequades i no per a polititzar o estigmatitzar a les persones”.

 

També ha votat a favor de la proposta el grup popular, que no obstant això ha recordat, en paraules del diputat Carlos Gil, que el PP “ja va presentar estes peticions fa setmanes, inclosa la del nombre de contagiats per municipis per a gestionar tan bé com siga possible en benefici dels ciutadans i en cap cas per a estigmatitzar”.

 

Si l'inici del ple va escenificar la unitat de les diferents veus en record de les víctimes de la pandèmia i a favor de continuar sumant esforços per a combatre-la, la sessió va concloure amb la lectura per part del president de fins a quatre declaracions institucionals, dos d'elles presentades pel portaveu de la Vall ens Uneix Joan Sanchis per a mantindre la lluita contra la COVID comptant amb el treball dels ajuntaments i sectors empresarials com el clúster tèxtil sanitari; una tercera de Compromís, en suport de la candidatura de Manises com a ‘Ciutat Creativa de la Unesco’ en artesania i arts populars; i una quarta del grup popular defensant els interessos dels agricultors i ramaders valencians.

 

Reactivació econòmica

En una sessió protagonitzada pel consens, també hi ha hagut debat i diferències en punts com les ajudes específiques per a plans d'ocupació proposades per Vox, que l'equip de govern ha inclòs en la dotació extraordinària del Fons de Cooperació per a evitar problemes als ajuntaments a l'hora d'invertir els diners.

 

El portaveu de Vox, Joaquín Alés, ha proposat un Pla d'Ocupació 2020 dotat amb 5 milions d'euros del romanent de l'anterior exercici “per a ajudar emprenedors, autònoms i pimes a fer front a les severes restriccions de l'estat d'alarma i les seues conseqüències per als milers de negocis afectats”. La moció d’Alés inclou als municipis de menys de 100.000 habitants i ens locals menors i contempla també mitigar el “gran colp al turisme”.

 

El primer a respondre a Alés ha sigut el portaveu de Compromís Xavi Rius, qui ha recordat que eixes ajudes per a l'ocupació estan incloses en la dotació extraordinària de la Diputació al Fons de Cooperació, a través del qual “alguns ajuntaments ja han demanat a la Conselleria permís per a fer els seus propis plans d'ocupació”.

 

Des de la bancada popular, el portaveu Juan Ramón Adsuara i el diputat Carlos Gil han valorat positivament l'increment de l'aportació al Fons i el respecte per l'autonomia local dels ajuntaments, si bé han defensat la dotació de 10 milions d'euros en matèria d'ocupació al marge d'este Fons de Cooperació incondicionat per a “no quedar-nos fora de l'emergència econòmica en la qual es trobaran molts ajuntaments a causa de la crisi”.

 

El vicepresident i diputat de Cooperació Municipal i Coordinació Institucional, Carlos Fernández Bielsa, ha defensat la “major inversió en els municipis en la història d'esta Diputació amb més de 200 milions d'euros aprovats en poc més de dos mesos, que respecten eixa autonomia municipal que hem de creure'ns tots a l'hora de decidir la destinació de les ajudes”. No obstant això, en referència al pla d'ocupació específic proposat per Vox, Bielsa ha avançat que des de l'àrea que dirigix “s'està estudiant com assessorar els ajuntaments perquè puguen posar en marxa els seus plans propis amb els diners de lliure disposició que els arriba de la Diputació”.

 

El mateix president ha explicat a Alés la gestió de les ajudes davant la insistència del portaveu de Vox a estudiar la viabilitat d'un pla d'ocupació provincial. “El pla d'ocupació de fa dos anys no es va poder executar íntegrament perquè en molts ajuntaments els habilitats nacionals es mostraven reticents al no ser una competència local. Eixa complexitat i interpretació normativa que a vegades impedix que puguem ajudar als municipis encara que vulguem és el que ens va portar a incrementar les ajudes a través d'un fons incondicionat per a evitar problemes i ser més eficaços”, ha manifestat Gaspar.

 

Nova era

En la recta final del ple, el portaveu del PP Juan Ramón Adsuara ha proposat l'elaboració d'una Carta de Serveis de la institució, que incorpore a més “possibles errors detectats pel personal de la casa i els alcaldes i alcaldesses en la gestió d'esta crisi”. En el que ha denominat la “nova era del municipalisme”, Adsuara ha apostat per la “qualitat i transparència” de la gestió provincial.

 

També la vicepresidenta Mª Josep Amigó ha volgut incorporar a esta ‘nova era’ una “reflexió sobre el que l'ésser humà provoca en el medi natural, que s'ha reflectit amb la reducció de CO₂ durant el confinament”. “L'actitud de tots és fonamental per a no oblidar que estem en emergència climàtica i que esta no s'ha curat”, ha afegit Amigó, que ha destacat que la Diputació duplica enguany la seua inversió al Medi Ambient.

 

Per primera vegada des que Gaspar va introduir el record a les víctimes de la violència de gènere com a obertura de les sessions plenàries no hi ha hagut que lamentar cap mort en l'últim mes, malgrat la qual cosa “la corporació no baixa la guàrdia i continuarà alçant la veu contra la xacra de la violència masclista”.

 

 

 

L'Ajuntament de Catarroja ha estat, des del primer dia, en ple contacte amb els centres educatius del municipi. L'objectiu era posar els recursos municipals a la seua disposició i que l'alumnat poguera seguir amb la seua formació de la millor manera possible, donades les actuals circumstàncies. Unes necessitats que principalment han tingut a veure amb el repartiment de material per a poder seguir les classes online i els recursos educatius en forma de llibres.

 

“El nostre compromís ha sigut sempre amb l'educació i així ho hem demostrat, atenent a totes les peticions que ens han traslladat des dels centres educatius per al lliurament de material escolar i també per a completar l'oferta de Conselleria d'Educació en tauletes amb accés a internet. Hem volgut que ningú de Catarroja es quedara fora de l'accés a una cosa tan primordial com és l'educació”, explica José Antonio Cuberos, regidor d'educació.

 

Aquesta setmana es repartien les últimes 5 tauletes amb connexió a internet d'un total de 105 que ha sufragat l'Ajuntament amb un pressupost de 32.000 euros. Aquest enviament s'ha produït després d'unes últimes peticions realitzades pels centres, que han sigut ateses amb la major celeritat possible. Una vegada es torne a la normalitat, els dispositius passaren a formar part del fons municipal i es distribuiran entre els centres educatius i escola d'adults per al seu ús.

 

D'altra banda, a més dels dispositius electrònics, en coordinació amb la direcció dels centres, que en tot moment ha mostrat la seua dedicació i preocupació per l'alumnat, s'han realitzat més de 900 enviaments de llibres i material escolar. L'Ajuntament va contractar els serveis de l'empresa de missatgeria MRW que complia amb tots els protocols marcats per al repartiment segur del material, amb un pressupost de 4.500 euros.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Burjassot continua avançant en l'obertura de les seues instal·lacions municipals, seguint de manera rigorosa les resolucions del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Sanitat i Salut Universal, referides al Pla de transició cap a una nova normalitat.

 

En aquest cas, i després de l'obertura del Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) i de la Biblioteca d'Adults, aquesta setmana, concretament el dijous 28 de maig, l'Ajuntament de Burjassot procedirà a l'obertura de les instal·lacions esportives a l'aire lliure per a la pràctica esportiva individual. Concretament, es procedirà a l'obertura de les pistes de Pàdel, Tenis i Atletisme del Poliesportiu Municipal, l'ús del qual caldrà reservar amb cita prèvia. El Poliesportiu estarà tancat al públic en general.

 

Aquelles persones interessades a fer ús de les citades pistes de manera individual, podran realitzar la seua reserva de 9.00 a 22.00 hores de dilluns a divendres i de 9.00 a 14.00 hores els caps de setmana. La reserva de les pistes s'haurà de fer a través de la web municipal, www.burjassot.org, accedint directament a l'àrea d'esports, http://deportes.burjassot.org/, i per una hora de duració.

 

Les persones que hagen realitzat el lloguer de la pista, l'import de la qual serà descomptat del moneder virtual que tenen en la seua àrea d'esports, hauran d'acudir al Poliesportiu cinc minuts abans de l'hora del lloguer per a la pràctica esportiva i només accediran a la pista al costat de la persona que siga el seu contrincant, en el cas de Pàdel i Tenis. L'entrada serà per la porta situada al carrer Teodoro Llorente. Hauran d'entrar amb màscara de protecció i se'ls prendrà la temperatura per part del personal municipal per a comprovar que la mateixa no és superior als 37'5 graus. Durant la pràctica esportiva no és necessari l'ús de la màscara.

 

Els lloguers es podran realitzar en pistes parelles, en les hores parelles, i imparelles en hores imparelles i, en el cas de la pista d'atletisme, podran coincidir tan sols quatre corredors per torn, ja que, cada hora, només es podran llogar 4 carrers, el sistema de reserva indicarà les disponibles, per a poder assegurar la distància de seguretat i garantir l'aforament permés en aquesta. En tots els casos, una vegada finalitzat l'ús de la pista, s'haurà d'abandonar el recinte, no podent fer ús de les dutxes.

 

"A poc a poc continuem avançant en l'obertura de les nostres instal·lacions, amb prudència i tenint sempre present la salvaguarda de la seguretat dels nostres ciutadans i ciutadanes. En aquest cas, fem un pas més i obrim part del Poliesportiu Municipal, pensant en les necessitats dels nostres esportistes i en què puguen utilitzar les instal·lacions amb les màximes garanties", ha assenyalat l'Alcalde de Burjassot, Rafa García.

 

Des de l'Ajuntament de Burjassot informen que el Bo trimestral continua paralitzat i que és necessària la reserva per hores i que, qualsevol dubte que els puguen sorgir als usuaris de les citades pistes, poden solucionar-la posant-se en contacte amb els tècnics d'esports telefonant al 96 364 34 65 o bé enviant un mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Informa Nou Horta. Burjassot

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha contractat a dotze persones dins del Pla d'Ocupació Social i el Pla d'Ús d'Oficis que, des del dilluns 25 de maig, estan reforçant algunes de les àrees que més afectades s'han vist per la pandèmia global. Es tracta d'una nova actuació amb la qual es volen pal·liar les conseqüències econòmiques i socials ocasionades per l'estat d'alarma, alhora que s'augmenta l'atenció i serveis per a la ciutadania.

 

Els contractes s'han localitzat, d'una banda, en l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), on s'ha incorporat a una persona de suport per a cobrir la gran demanda d'assistències que està rebent arran de la pandèmia; i per un altre, en la Brigada Municipal, amb deu operaris i un peó destinats a Serveis Municipals.

 

Per a la contractació d'aquestes dotze persones, que desenvoluparan les seues tasques durant tres mesos prorrogables, s'ha fet una inversió total de 109.535'67 euros. Es tracta d'una mesura de caràcter marcadament social, que s'ha centrat en els sectors laborals més afectats.

 

El Consistori, dins del seu Pla de Recuperació Econòmica i Social, conscient dels efectes que la crisi sanitària tindrà en l'ocupació, ha destinat 600.000 euros a diferents línies d'actuació enfocades als diferents col·lectius afectats pel cessament de l'activitat o que es troben en situació de desocupació.

 

Aquest pla pretén estimular nous jaciments d'ocupació i millorar la capacitat d'ocupació de les persones joves del municipi mitjançant la convocatòria de borses de treball específiques, tallers d'ocupació i plans de formació per a joves; la millora dels recursos destinats a l'orientació laboral i resposta a les persones autònomes, desocupades i emprenedores; el servei d'assessorament i ajuda a persones emprenedores; o incentius a les empreses que generen ocupació estable en l'àmbit territorial de Quart de Poblet.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Pàgina 1 de 1638