Alaquàs celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

Dimarts, 19 Setembre 2017 15:57 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 521 vegades
Setmana Europea de la Mobilitat 2016 Setmana Europea de la Mobilitat 2016

Activitats sostenibles per a tots els públics ompliran estos dies la programació organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat 2017. El Consistori reforça així el seu compromís i esforç per la mobilitat, la qualitat de vida de la ciutadania i la protecció del medi ambient.

Les activitats tindran com a punt de partida el divendres 22 de setembre, dia en que se celebra el Dia sense cotxes. Durant tot el dia es podrà pujar de manera gratuïta en les línies 106, 160, 161 i 170 de Fernanbus. Els bitllets es poden aconseguir als comerços associats a CAdA i al Mercat Municipal d’Alaquàs, on se’ls entregarà un passe que donarà dret a fer un trajecte i el qual s’haurà d’entregar al conductor per canviar-lo pel bitllet.

El dissabte 23 de setembre se celebrarà la marxa ciclista conjunta convocada pels ajuntaments d’Alaquàs, Aldaia i Xirivella en la qual totes les persones que participen es dirigiran a València en bicicleta per tal de reivindicar la construcción d’un carril a l’entrada de la ciutat de València així com millores en els transports públics.

El diumenge 1 d’octubre tindrà lloc un any més l’acitivitat l’activitat “Movem Alaquàs, puja’t a la bici” que organitza cada any l’’Ajuntament d’Alaquàs amb al col·laboració del Club Ciclista d’Alaquàs, el club de triatló Triculpelat, el club de patinatge artístic Arabesco, el Consell de Xiquets i Xiquetes i MOVEM (Soluciones Sostenibles para Movilidad Urbana).

Es tracta d’una jornada per celebrar el Dia Mundial sense Cotxe i fer partícip a tota la població d’aquest event que serveix per conscienciar la ciutadania de la necessitat de reduir l'ús abusiu del cotxe i fer ús de transports públics o alternatius com la bicicleta.

La jornada començarà a les 11 hores. La primera activitat consistirà en una marxa ciclociclista amb un recorregut guiat de 7,5 quilòmetres completamente urbà i que passarà per tots els carrers que conformen la xarxa ciclable d’Alaquàs i que es podrà realitzar en bibicleta, patí i monopatí. L’arribada tindrà lloc all mateix punt on hi haurà música i on es podrà participar en  diferents tallers. Hi haurà també un sorteig un patinet d’adult cortesia de MOVUS i un parc de seguretat viària.

A més, des de les 9 fins les 14 hores es tallarà al transit l’avinguda País Valencià per tal que totes les persones que vulguen puguen gaudir d’un matí sense cotxes.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs