PSPV-PSOE: “La inversió de més de nou milions d'euros permet l'actuació en tots els centres educatius públics d'Alaquàs”

Dimecres, 27 Juny 2018 10:28 Escrit per  PSPV PSOE Alaquàs Publicat en Alaquàs-VAL Vist 173 vegades

El secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, ha destacat que “gràcies a la inversió de més de nou milions d'euros, es va a poder actuar en tots els centres educatius públics de la localitat”. Així ho ha assenyalat aquesta vesprada en l'Ateneu d'Alaquàs, en el qual ha realçat el valor del Pla Edificant engegat pel Consell de Ximo Puig.

Miguel Soler ha recordat que, amb el Pla Edificant, són els ajuntaments els que realitzen les peticions a la Generalitat segons les necessitats que tinguen en els seus respectius centres i que, de moment, han rebut la sol·licitud de 941 col·legis diferents de 325 municipis diferents, la qual cosa suposa que el 67% dels 1.400 centres que hi ha a la Comunitat hagen demanat algun tipus d'intervenció de l'Administració autonòmica.

Per la seua banda, la secretària d'Educació del PSPV, Inma Sánchez, ha subratllat que “a través del Pla Edificant hem actuat en tots els col·legis i instituts públics d'Alaquàs, acabant així amb les necessitats que tenien aquests centres i pensant en el futur dels mateixos”, alhora que ha recordat l'actuació i la paraula complida en centres com el Ciutat de Cremona d'Alaquàs que “deixarà els barracons després d'anys d'incompliment per part de l'anterior Govern”.

En l'acte, convocat per a fer balanç dels tres anys de govern en la Generalitat, ha participat també l'alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García. Sánchez ha volgut destacar i agrair “la coordinació excepcional entre les diferents administracions que ha permès complir amb la paraula donada i donar eixida a les peticions que han arribat a través del Pla Edificant”.

Més enllà del Pla Edificant, el secretari autonòmic d'Educació ha incidit en les mesures aprovades i desenvolupades pel Consell de Ximo Puig han tingut com a objectiu principal “protegir i potenciar l'educació valenciana pública i respectar la igualtat d'oportunitats entre tots els alumnes, especialment la d'aquells amb menys recursos econòmics”. Una d'aquestes mesures, ha indicat, és Xarxa Llibres per la qual actualment hi ha 400.000 xiquets i xiquetes que no paguen pels seus llibres de text, i dels quals, més de 3.000 són de Gandia. 

Soler ha citat que des que el PSPV va entrar en la Generalitat hi ha 4.500 professors més treballant, han baixat els ràtios d'alumnes per aula, s'han format a més d'11.000 professors en llengua i s'han incorporat a més d'1.000 auxiliars de conversa. El secretari autonòmic ha destacat també els més de 100 milions d'euros destinats per al Bo Infantil o l'augment de les beques salari per a estudiants universitaris duplicant la seua quantia fins als 12 milions d'euros. 

 

 

Informa Nou Horta. PSPV PSOE Alaquàs

Modificat el Dimecres, 27 Juny 2018 10:30

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.