Més de 30 persones voluntàries oferiran informació i atenció als Punts Violeta a les festes d'Alaquàs

Divendres, 31 Agost 2018 10:08 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 281 vegades

El dia 31 d'agost Alaquàs encetarà les seus Festes Majors i ho farà enguany amb la posada en marxa d’un important Protocol d’actuació local contra la  Violència cap a les dones. Una iniciativa que contempla, entre altres mesures, la instal·lació de ‘’Punts Violeta’’: taules informatives ben senyalitzades per oferir informació i atenció a les víctimes de violència de gènere o sexista que així ho requerisquen.

Este matí, a la Sala la Dona d’Alaquàs s’han reunit les i els 30 voluntaris junt a les dos tècniques municipals encarregades d’oferir assessorament especialitzat, per organitzar i donar una última ullada al pla d’actuació que es durà a terme.

Les persones voluntàries han sigut prèviament formades per oferir la millor informació i atenció, d’aquesta manera, en el cas que siga necessària una intervenció, s’encarregaran d’acompanyar a les víctimes als punts d’assistència de referència previstos per aquesta ocasió: policia local i/o centre de salut.

Els actes en els que es comptarà amb punts violeta són els que compten amb major afluència de públic: al Concurs de Paelles (1 de setembre), Festival Rock Alaquàs (1 de setembre) i a les Paelles de la Creu (14 setembre).

Per una altra banda i amb l’objectiu de fer arribar el missatge no sexista al major nombre de persones, s’ha dissenyat un got especial, reutilitzable i reciclable per a la celebració del FRA.  Per a la primera consumició costarà 1€, que es tornarà a la persona si torna el got. Aquest got portarà també un missatge serigrafiat contra la violència cap a les dones: Respecta’m: No és No.

Una altra de les iniciatives és el Concurs de Samarretes amb mirada Violeta. El públic assistent podrà dissenyar i posteriorment presentar a concurs les seues samarretes amb missatges i eslògans no sexistes.

Totes aquestes iniciatives contra la violència cap a les Dones en les Festes Locals són la resposta als compromisos subscrits per l'Ajuntament amb la seua adhesió al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista el passat 11 de Gener de 2018.

Alaquàs vol viure unes festes multitudinàries, inclusives i sobre tot no sexistes.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.