El Consell de xiquets i xiquetes d'Alaquàs és protagonista a les Corts Valencianes

Dilluns, 19 Novembre 2018 12:44 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 202 vegades

El passat 18 d'octubre, els membres del Consell de xiquets i xiquetes d’Alaquàs van ser convidats per les Corts Valencianes a l’acte de presentació de l’anteprojecte de llei de la Generalitat en matèria d’infància i adolescència. 

Els membres del Consell de Xiquets i xiquetes, pertanyent a l’edició 2014-2018 van participar activament en l’elaboració d’aquest pla. Ho feren aportant les seues propostes i participant en diverses sessions de treball i trobades amb altres municipis. Els sis representants del consell que assistiren a la cita van poder conèixer de primera mà com és el funcionament intern a les Corts Valencianes.

A nivell local, el Consell format pels representants de l’alumnat d’Alaquàs també va contribuir en la redacció del Pla estratègic d'Infància i Adolescència amb el que compta actualment el municipi. Un document que unifica i sistematitza totes les actuacions locals dirigides a la infància i adolescència i projecta accions futures. 

El Consell de Xiquets i Xiquetes va nàixer en 2002 amb l’objectiu de dotar els i les més joves del municipi d’un marc per a expressar les seues preocupacions a mitjançant valoracions i propostes per ajudar en la millora d’Alaquàs.

El consistori valora les propostes del Consell, que ha vist materialitzades diferents iniciatives des de la seua creació: projectes urbanístics (Parc del Dijous i poliesportiu del Terç), a més de la participació en la redacció del PGOU, conversió en zona de vianants d’espais pròxims als col·legis, xarxa de carrils bici, l’augment de la il·luminació en parcs i alberedes, la instal·lació de més fonts, millora vial, campanya de neteja d’excrements de gossos, horts urbans, festes i actes públics.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.