La Policia Local d'Alaquàs activa una nova campanya per previndre conductes addictives entre la població més jove

Dilluns, 19 Novembre 2018 12:57 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 212 vegades

Amb l'objectiu de previndre i vetlar per la protecció dels menors, la Policia Local d'Alaquàs en col·laboració amb el Cos Nacional de Policia i Inspecció de Treball, ha engegat una campanya d'inspecció i control dels diferents locals de joc d'atzar que es troben al municipi. A més de controlar la legalitat dels diferents tipus d'establiment i la seua adequació a la normativa vigent, s'efectua una especial vigilància en la prohibició de joc per part dels menors.

L'auge de les apostes esportives i online, estan darrere del notable increment del nombre de addiccions al joc. De fet, segons les dades oficials aportades per la Universitat de València, en una enquesta efectuada recentment a més de 5.000 joves d'entre 15 i 19 anys en diferents instituts i centres educatius de la Comunitat Valenciana, més de la meitat (54%) admet haver gastat diners en jocs d'atzar tot i que la llei prohibeix apostar a menors d'edat.

A més, i amb la finalitat de previndre conductes addictives, des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), dependent de serveis socials d’Alaquàs, s’està duent a terme un programa d’activitats que inclou xarrades periòdiques dirigides tant a escolars de primària i secundaria com a  pares i mares interessats en conèixer aquesta problemàtica. 

Aquesta Unitat té a més entre les seues funcions la de desenvolupar accions en  matèria de prevenció per evitar el consum de drogues, abordar problemes associats, així com fomentar la promoció d’hàbits saludables.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.