La Policia Nacional desmantella una plantació “indoor” de marihuana i deté a dos homes a Alaquàs

Dilluns, 17 Desembre 2018 09:52 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 174 vegades

Agents de la Policia Nacional han detingut a dos homes, de 37 i 43 anys, d'origen asiàtic, com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric, després de localitzar en una nau industrial del polígon de la “Garrofera” en Alaquás una plantació “indoor” de marihuana. Van realitzar un enganxe fraudulent de la xarxa elèctrica, soterrat. Van confiscar més de 1.000 plantes i 700 esqueixos de Marihuana. Aquesta nau igual que la desmantellada el mes passat en la mateixa localitat eren de les mateixes característiques i explotades per ciutadans d'origen xinès el que fa pensar que presumiblement pertanyen al mateix grup organitzat.

Els investigadors van tindre coneixement que en una nau industrial d'Aldaia podria existir una plantació de marihuana. En el transcurs de l'operatiu es va realitzar el registre de la nau on van ser localitzades dues persones en el seu interior realitzant funcions pròpies de cultiu i manteniment de la plantació de marihuana, per la qual cosa van ser detingudes.

Un dels arrestats va intentar fugir per la teulada, caent des del fals sostre superior en cedir el sòl de pladur, sent traslladat a l'hospital on va ser intervingut quirúrgicament d'una fractura de turmell.

Els policies van esbrinar que la nau industrial de 420 metres quadrats havia sigut llogada per un ciutadà d'origen xinès i estava compartimentada, en set estades, cinc d'elles operatives i dues en fase inicial de plantació. La instal·lació elèctrica comprenia 204 transformadors, nombrosos llums de 600 amperes cadascuna, innombrables ventiladors, aparells d'aire condicionat, milers de tests buits de diferent grandària, així com els habituals sistemes de reg i els corresponents sacs de terra i fertilitzants.

En el moment del registre la plantació ja havia generat una collita, localitzant-se l'actual en diferents fases de cultiu, comprenent un total de 1.100 plantes i 728 esqueixos.

Aquesta nau la qual es trobava compartimentada el seu interior amb material de pladur i perfils metàl·lics és similar a una altra desmantellada el passat 24 de novembre a Aldaia on es van intervindre 2.100 plantes de marihuana i van detindre a cinc persones d'origen xinès que es troben a la presó. La grandària i la infraestructura de la instal·lació desmantellada podrien tindre una capacitat productiva per al cultiu de 3.200 plantes per collita. 

Els dos detinguts, sense antecedents policials, han passat a disposició judicial, que ha decretat el seu ingrés a la presó. 

 

Informa Nou Horta. Alaquàs.

 

Modificat el Dilluns, 17 Desembre 2018 10:10

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.