Podem Alaquàs denuncia la negativa del PSPV-Alaquàs per a combatre la plaga del mosquit tigre amb alternatives ecològiques

Dilluns, 18 Febrer 2019 11:34 Escrit per  Podem Alaquàs Publicat en Alaquàs-VAL Vist 117 vegades

Podem Alaquàs va presentar el mes de juliol passat una alternativa ecològica per a combatre la plaga del mosquit tigre en el municipi. Aquesta proposta, treballada al costat de la Societat València d'Ornitologia (SVO), es basa en la substitució dels productes fitosanitaris, un producte contaminant, per la cura i foment de la convivència amb certes espècies d'ocells que s'alimenten de mosquits. La proposta contemplava a més una sèrie de xarrades i tallers per a la conscienciació en el manteniment d'aquestes espècies protegides.

 

Malgrat que aquesta proposta ja va ser rebutjada per l'Equip de Govern, la portaveu de la formació va plantejar en l'última Comissió de Control la necessitat de prendre mesures referent a això atés que la temporada de calor està cada vegada més a prop. L'Equip de Govern es va negar, de nou, concloent que s'utilitzaran les mateixes mesures que tots els anys.

 

Des de Podem Alaquàs assenyalen que “és necessari fomentar tot tipus de pràctiques en el municipi per a eliminar els fitosanitaris. Recordem que, a causa de les seues propietats contaminants, el seu ús ja està prohibit en àmbits com la jardineria. No entenem per què el PSPV-Alaquàs no permet impulsar un model de sostenibilitat que es fa cada vegada més necessari.” 

 

Inma Pérez, responsable de l'àrea de Medi Ambient de l'agrupació habitada, opina que “cal ser coherents amb les pràctiques municipals: no podem fer ús de la jardineria ecològica i després usar productes contaminants per a tota la resta. Vam proposar una alternativa treballada amb experts en el tema i ha acabat en el calaix”.

 

 

Informa Nou Horta. Podem Alaquàs

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.