Alaquàs dóna llum verda a un gran projecte industrial

Dijous, 14 Març 2019 13:49 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 152 vegades

 

Amb els vots a favor del PSPV, PP, CET i Ciutadans i l'abstenció de Compromís i EU, va quedar aprovat inicialment en sessió plenària el projecte per a la urbanització del Sector VI, situat al costat del polígon els Mollons. Amb una inversió que ascendeix als 20 milions d'euros, la promotora Alondra Serveis Immobiliaris serà l'encarregada de desenvolupar aquest sector contemplat en el Pla General d'Ordenació Urbana d'Alaquàs.

 

La proposta, segons conveni, abastarà prop de 82.000 m2 de nou sòl industrial distribuït en dues noves parcel·les: en la primera d'elles, amb uns 46.817 m2 es construirà una gran nau logística (32.000 m2) i una altra amb uns 35.245 m2 que serà destinada a la creació de parcel·les per a la construcció de naus de menor grandària.

 

Quant a l'impacte laboral, la inversió suposarà la creació de 75 llocs de treball durant la realització de les obres i entre 60 i 100 llocs de treball de manera permanent una vegada estiga en funcionament la nau logística que serà construïda. El 50% dels i les persones contractades seran veïns d'Alaquàs o de la zona. Un procés de contractació que es durà a terme en coordinació amb l'oficina de col·locació de l'Ajuntament d'Alaquàs.

 

A més, amb el desenvolupament d'aquest projecte es preveu que l'Ajuntament d'Alaquàs perceba un ingrés de 700.000€ en llicències, 100.000€ anuals en IBI, IAE i sòl industrial valorat en 900.000€. De la mateixa manera, l'Ajuntament obtindrà gratuïtament 30.000 m2 de sòl en la zona d'horts urbans.

 

El pla es completarà amb noves millores que afectaran l'entorn més immediat amb la creació de nous carrers i el reasfaltat de les ja existents, substitució de l'enllumenat per nous sistemes d'il·luminació LED, vigilància les 24 hores del dia, l'execució de la xarxa separada de pluvials i clavegueram i un nou bulevard verd amb carril bici.

 

Es preveu que les obres podrien començar a la fi de 2019, per a finalitzar en un termini d'un any.

 

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

 

Modificat el Dijous, 14 Març 2019 14:00

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.