El Castell d'Alaquàs acull la celebració de la primera conferència industrial de l'àrea metropolitana de València

Dimarts, 09 abril 2019 13:26 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 233 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Es Castell d’Alaquàs es convertia el passat divendres 5 d’abril en el centre neuràlgic per a la celebració de la primera Conferència Industrial de l'Àrea Metropolitana de València, organitzada per la Direcció General d'Indústria de la Generalitat Valenciana. 

 

La jornada que va ser inaugurada per la Secretària Autonòmica de desenvolupament sostenible, Blanca Marín, l'Alcaldessa de Alaquás, Elvira García Campos i la Directora General d'Indústria, Empar Martinez també va reunir un nodrit nombre d’alcaldes, empresaris, tècnics i responsables de 60 municipis que és donaven cita per posar en comú les estratègies per al desenvolupament industrial. 

 

La conferència plantejava una visió inicial de l'escenari metropolità, prenent com a espai geogràfic els quasi 60 municipis compresos dins de la delimitació dels punts logístics de Sagunt, Riba-roja, Almussafes i València, fomentant la coordinació amb altres iniciatives en funcionament amb les comarques i mancomunitats. 

 

A més, el fòrum va incloure la realització de dues activitats complementàries. Per una banda, una exposició temàtica conformada per 10 panells amb informació estadística, cartogràfica i temàtica sobre diferents aspectes rellevants de la indústria metropolitana valenciana, nacional i Europea.

 

Per altra banda i de forma paral·lela és van dur a terme 40 microponencias impartides pels operadors econòmics, institucionals, tecnològics i socials més rellevants de l'enclavament industrial. Es va fer ús d’un punter làser com a únic suport amb el qual assenyalar la ubicació dels diverses institucions dins d'un mapa d'enormes proporcions de l'àrea metropolitana de València.

 

La conferència es va clausurar mitjançant una acció experimental consistent en la “co-creació” cartogràfica del mateix mapa metropolità que havia estat dividit en tres seccions entre les sales del Castell i que havia servit de suport a totes les intervencions durant la metodologia de participació.

 

Gràcies a aquesta acció final de formació d'un mapa gegant, els participants van poder recompondre en l'espai del claustre central del Castell, la imatge total de l'àrea metropolitana per a una última foto de família, una vegada finalitzades les més de 40 intervencions. 

 

La composició participativa d'aqueixa imatge conjunta de tota l'àrea metropolitana de València va fer les vegades d'expressió de voluntat, declaració d'intencions i "imatge-manifest", del desig d'establir una autèntica cooperació horitzontal, a llarg termini i de caràcter metropolità en matèria industrial.

 

 

Informa Nou Horta. Alaquàs