Tornen a l'IES Faustí Barberà d'Alaquàs les jornades d'acció solidàries

Dimarts, 16 abril 2019 10:23 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 176 vegades

A l’Institut d’Educació Secundària Faustí Barberà d’Alaquàs és celebra la sisena edició de les Jornades d’Acció Solidària. Unes sessions protagonitzades per l'alumnat del centre, organitzades a través de la cooperativa Joventut Solidària, en col·laboració amb l'ONG ‘Dones en zones de conflicte’; organisme que lluita per l'eliminació de les bretxes de desigualtat de gènere, a més de denunciar la situació que pateixen les dones en llocs com a Palestina, Sàhara o Colòmbia, entre altres escenaris.

 

L'objectiu principal d'aquestes jornades és la sensibilització i conscienciació de l'alumnat de la problemàtica en temes de solidaritat i d'igualtat, sobretot seguint una línia marcada pel Centre en totes les seues edicions: la perspectiva de gènere.

 

Les jornades consten de diverses activitats. La xarrada d'inauguració celebrada el passat dimarts 9 d’abril, a la que també va voler sumar-se l’Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos i el Regidor de Cultura Toni Saura va tindre per objectiu sensibilitzar a l'alumnat amb una ponència formativa que donà pas al ja tradicional mercat solidari. Un espai on es posen a la venda productes de segona mà donats de forma altruista per famílies i comerços del municipi. La recaptació d'aquest mercat serà destinada a una ONG amb un projecte a Colòmbia.

 

Com a colofó d’aquestes jornades, s’ha celebrant un debat entorn a la banca ètica i la banca armada: orígens, causes i conseqüències.

 

En edicions anteriors, des de l’Institut s'ha treballat amb una ONG del Sàhara, amb escoles solidàries de Guatemala o amb camps de refugiats sirians a Grècia, treballant en temes de comerç just i de consum responsable. Enguany les jornades s’han centrat en la situació de les dones en zones de conflicte.

 

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.