Alaquàs amplia el seu patrimoni verd plantant 100 exemplars d'om

Dimarts, 12 Novembre 2019 15:30 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 222 vegades

Alaquàs incorporarà al seu ric patrimoni verd cent nous exemplars d’oms de les varietats Ulmus minor i oms híbrids entre Ulmus minor i oms resistents a la grafiosi (Ulmus pumilla i altres). La donació arriba de la mà del Centre de Recursos Genètics Forestals, depenent del Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació, a petició del departament de Desenvolupament Sostenible de l’Ajuntament d’Alaquàs.

 

Es tracta de cent exemplars d’aproximadament 2´5 metres d’altura i amb un perímetre de tronc d’entre 16 i 20 cm. Els arbres cedits, valorats en 8.200 euros, seran plantats contribuint a l’augment de la biodiversitat de l’arbratge al nostre municipi.

 

 Actualment, les i els operaris de manteniment estan duent a terme els treballs de revisió i renovació de l’arbratge al municipi. Després de ser sotmesos a revisió i vist el seu estat, han sigut retirats sis exemplars del carrer Jaime I. L’objectiu és evitar riscos per possibles trencaments i caigudes a la via pública. Els arbres seran substituïts coincidint amb els treballs de plantació dels cent nous oms procedents del Centre de Recursos Genètics Forestals.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.