El Castell d'Alaquàs s'obri al món mitjançant la tecnologia 3D

Dilluns, 18 Novembre 2019 15:30 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 197 vegades

A la Web del Castell d’Alaquàs, a l’apartat “Monument” ja es troba disponible per als usuaris i usuàries de la xarxa una nova eina per poder recórrer les diferents estades del monument mitjançant la tecnologia 3D. Es tracta d’una novedosa proposta que, a través de la tecnología Google Street View, permet la representació virtual d’espais reals.

 

Aquesta iniciativa arriba de la mà de Javier Ballester, fotògraf de prestigi internacional, acreditat per Google i veí d’Alaquàs. Durant la seua trajectòria professional, Javier Ballester ha viatjat per tot el món per tal d’aconseguir les millors instantànies, ara el seu treball es centra en el Castell de la localitat d’Alaquàs. El fotògraf ha realitzat aquesta donació al poble perquè aquell que ho desitge puga gaudir i conèixer les peculiaritats del nostre Castell declarat Monument Històric-Artístic i Bé d’Interés Cultural. Una labor per a la que ha sigut necessari l’us de càmeres de tecnologia tridimensional i més de 200 panoràmiques.

 

A més, actualment s’està treballant en una eina paral·lela, Matterport 3D Showcase, que permetrà incorporar junt al vídeo 3D, enllaços, fotografies, àudios i material explicatiu en diverses llengües (castellà, valencià, anglés i llengua de signes).

 

Aquesta proposta ve a completar el ja consolidat Museu Virtual d’Alaquàs (MUVALQ) al que també es pot accedir mitjançant la Web del Castell. Aquest espai ofereix una visió diferent dels monuments i edificis emblemàtics del nostre poble. El Castell, les seues peces arqueològiques i altres edificis de gran valor històric son actualmnet estudiats i observats des de diferents punts de vista.

 

Iniciatives totes elles per a donar a conéixer el nostre patrimoni històric i artístic. Una herència que hem d'estimar i preservar.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.