L'Ajuntament d'Alaquàs aprova el pressupost per a 2020

Dimecres, 04 Desembre 2019 16:31 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 296 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alaquàs aprovava en sessió plenària celebrada el passat dijous 28 de novembre el pressupost municipal per a l'exercici 2020. Uns comptes equilibrats entre ingressos i despeses amb un import total que ascendeix als 22.305.963,25 euros.

 

El pressupost municipal del proper any tindrà com a prioritat el foment de l'ocupació i de les oportunitats laborals dels i les veïnes del municipi, el compromís amb els col·lectius i persones més desfavorides, el reforç de les polítiques d'igualtat i d'erradicació de la violència de gènere i el foment del medi ambient i la lluita contra la crisi climàtica.

 

Es dóna cobertura a les noves regidories (Memòria democràtica i benestar animal), fruit de la nova organització municipal elegida en les eleccions de maig.

 

Eix prioritari també del document és el control de la despesa i la continuïtat en la reducció del deute en la línia dels últims cinc anys en els quals s'ha aconseguit reduir en més de 13 milions d'euros. Durant 2020 s'amortitzaran 2’3 milions d'euros de deute, d'aquests, un milió d'euros de manera anticipada, complint el pla d'ajust existent.

 

S'invertiran a més amb aquest pressupost 702.000€ de recursos propis en diferents actuacions, la xifra més alta del consistori en els últims 10 anys. La inversió estarà  destinada a la millora de les instal·lacions esportives, a l'ampliació i millores el cementeri municipal, accessibilitat en vies públiques, ampliació i millora de la zona d'esplai caní en el parc de la Sequieta i actuacions als centres educatius. Es destina un 7’1% de la partida a pressupostos participatius on els veïns i veïnes podran, primer proposar projectes d’inversió i després votar-los per a decidir els que es duran a terme. A aquesta inversió se sumaran 1.000.000€ més en els col·legis i instituts gràcies al Pla Edificant.

 

El pressupost per al nou exercici ja es pot consultar a l’apartat de Transparència de Web municipal:  https://www.alaquas.org/monografies/presupuesto/

 

L’Ajuntament d’Alaquàs continua sent en l’actualitat el segon consistori més transparent amb més de 15.000 habitants de la Comunitat Valenciana segons el rànquing de l'entitat independent Dyntra.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs