L'Alcalde d'Alaquàs es reuneix amb la Junta de Seguretat per a valorar i establir accions contra la Covid-19

Dimecres, 16 Setembre 2020 11:21 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 140 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Alcalde d'Alaquàs, Toni Saura, es va reunir divendres el passat 11 de setembre amb la Junta Local de Seguretat amb l'objectiu d'establir accions concertades i de planificació de la seguretat pública i fixar, com és habitual, els canals d'organització, col·laboració i informació entre les diferents administracions que tenen competència en matèria de seguretat.


La Junta va ser presidida pel primer edil i a ella van assistir una representació de la Delegació del Govern així com també de la Corporació Municipal i de les Prefectures de Policia Local d'Alaquàs i Policia Nacional de Xirivella.


En la Junta es van tractar diferents punts d'interès relacionats amb la situació de la seguretat ciutadana a Alaquàs. Es va posar especial èmfasi en el treball exercit per les forces i cossos de seguretat durant la pandèmia, desescalada i nova normalitat. Es va realitzar a més una valoració positiva del treball dut a terme per la Policia durant la primera setmana del curs escolar, destacant la seua presència en tots els centres escolars.


En la reunió es va fer a més un balanç de la criminalitat en el municipi i es va felicitar el cos de policia per contribuir a la baixada de la taxa de criminalitat durant tres anys seguits tal com s'especifica en les estadístiques del Ministeri d'Interior.


Es van tractar a més altres temes d'actualitat com ara la recent detenció de la presumpta autora de danys a diversos vehicles així com la proposició de diferents línies d'actuació i prioritats en diferents assumptes policials actualment en curs.


Un altre dels punts destacats va ser el seguiment que es realitza des d'Alaquàs als casos de violència de gènere. Delegació de Govern va mostrar la seua satisfacció no sols perquè Alaquàs l'any 2011 va ser un dels primers municipis a signar el protocol de violència de gènere, pel qual la Policia Local accedia al seguiment de víctimes de violència de gènere i al sistema VIOGEN, sinó perquè igualment aquest 2020, ha sigut dels primers municipis a signar l'actualització d'aquest protocol a la seua versió actualitzada derivada del transcurs del temps, noves instruccions de la secretaria d'estat de seguretat i legislació vigent.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs