Alaquàs s'adhereix a la campanya 'Tots els jocs d'atzar #tenentruc'

Dimecres, 28 Octubre 2020 11:24 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 150 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alaquàs, a través de la seua Unitat de Prevenció Comunitària, s'ha adherit a la campanya “Tots els jocs d'Atzar #TenenTruc” amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d'Atzar que es commemora demà 29 d'octubre. Es tracta d'una iniciativa promoguda per les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana dirigida a tota la població amb l'objectiu de visibilitzar els riscos de tots els jocs d'atzar i desmuntar els mites associats a ells.

 

A través de la distribució d'imatges en xarxes socials, la campanya persegueix conscienciar la població de la dificultat de guanyar en aquests jocs i de la facilitat que tenen per a perdre cada vegada més diners perquè estan basats en les lleis de probabilitat.

 

La campanya consta de 5 cartells diferents amb temàtiques variades per a poder treballar: els jocs de pòquer, les apostes esportives, els denominats “bons de benvinguda” i les clàssiques màquines “escurabutxaques”. Aquestes imatges es distribueixen pels ajuntaments a través dels seus canals d'informació.

 

L'addicció al joc provoca greus problemes a la societat, ja que, com qualsevol addicció, amb substància o sense ella, implica efectes importants en la salut de les persones, que acaben traduint-se en costos a la societat, des de l'assistencial al farmacològic i altres de tipus social que tenen el seu impacte en l'àmbit social i de l'economia. Una persona addicta pateix problemes en el seu entorn familiar i laboral requerint ajuda especialitzada. En aquest sentit les UPCCAs, que treballen des de la prevenció de les conductes addictives, reivindiquen això mateix: que no aparega el problema.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs