Joves d'Alaquàs participen en tallers de conscienciació sobre la situació de les persones refugiades

Dimecres, 31 Març 2021 14:14 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 99 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Un total de 12 joves d’Alaquàs estan participant en els tallers de conscienciació emmarcats dins del projecte “Jo em dic Brisa, i tu?” posats en marxa per l’ONG ACNUR de la Comunitat Valenciana per tal de donar a conéixer a la població juvenil la situació que pateixen les persones refugiades.

 

"Jo em dic Brisa, i tu?" és un recurs educatiu dirigit a la població juvenil per explicar, amb materials específics, què implica ser una persona refugiada al temps que es fomenta l’educació en valors, la cultura de pau i el respecte a la diferència. Està orientat a la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), punt central de l’agenda de desenvolupament internacional. L’objectiu final és conscienciar la ciutadania sobre les realitats globals i fer-la reflexionar sobre la importància de les seues accions i actituts per tal de crear una societat més justa, més igualitaria i més respectuosa amb el medi ambient.

 

Els tallers posen l'accent principalment en temes transversals com la igualtat de gènere o la cura mediambiental a través de dinàmiques adaptades al tipus de públic per tal de conscienciar a la població general sobre la situació de les persones desplaçades i la particular situació de vulnerabilitat de les dones i xiquetes. Es convida a fer-los reflexionar sobre la seua part de responsabilitat i sobre el que poden fer per a millorar la situació.

 

L'objectiu és que la societat conega la realitat tal com és i no es queden amb la informació estereotipada dels mitjans de comunicación de manera que puguen sensibilitzar-se amb el tema i facen un pas més, i es comprometen amb la defensa dels drets humans de la població desplaçada, amb un acolliment integrador i siguen capaços d'exigir polítiques justes i humanes per a aquestes persones.

 

Els tallers es van iniciar ahir dimarts 30 de març al centre juvenil el Passatge i continuaran el proper dimecres 21 d’abril. En ells participen l’alumnat del programa per a evitar l’absentisme escolar i abandonament prematur (PAC) que s’imparteix al centre juvenil dirigit a joves d’entre 12 i 16 anys. El divendres 23 d’abril participaran també en aquests tallers l’alumnat del Centre de Formació Municipal Francesc Ferrer Martí d’Alaquàs.

 

A més, a través d’Eines per a la Formació de la xarxa Joves.net s’ofereix també la possibilitat a tota la població de participar en aquests tallers de manera online els dies 20 i 22 de abril de 17 a 18:30 hores. Cal realitzar la inscripció en aquest enllaç: https://www.joves.net/novetats/i/94760/1835/eines-formacio-primavera-2021-en-linia.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs