Alumnat del CEIP Blasco Ibáñez d'Aldaia crea la seua pròpia pel·lícula en el Museu Comarcal

Dimarts, 23 Gener 2018 13:19 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 256 vegades
Xiquets i xiquetes de 5ª primària del CEIP Blasco Ibáñez d'Aldaia participant en l'activitat Xiquets i xiquetes de 5ª primària del CEIP Blasco Ibáñez d'Aldaia participant en l'activitat

Mig centenar d'alumnes i alumnes de cinquè de primària del CEIP Blasco Ibáñez d'Aldaia van ser els protagonistes aquest dimarts del taller de “Stop Motion Action” en el Museu Comarcal de l'Horta Sud, que presideix Carlos Fernández Bielsa. Es tracta d'un taller en el qual es combinen les noves tecnologies amb l'etnologia, l'essència del Museu Comarcal. Aquesta és una de les moltes activitats que anualment realitza el Museu Comarcal destinada als escolars i famílies de l'Horta, com el Taller de Xocolata o el de Sericultura. En aquest sentit, Carlos Fernández Bielsa, president de la Mancomunitat Horta Sud, ha assegurat: “La nostra intenció és posar en valor la tradició, la ciència i el coneixement sempre des de l'angle d'una comarca que es precia de ser capdavantera a avançar cap al futur i orgullosa d'una rica tradició cultural”. 

L'objectiu fonamental del taller és que els participants interactuen amb els fons de la col·lecció permanent aportant una relectura en clau creativa i trencant les barreres de la concepció de museu tradicional. Una interacció entre les persones visitants i les peces del museu. 

Com si dels germans Lumière es tractara, l'alumnat d'Aldaia ha descobert els orígens del cinematògraf, el zoótropo, el kinetoscopio de Edison, l'animació amb plastilina –com la qual duu a terme el laureado Pablo Llorens-, amb recortables o amb objectes i com realitzar la seua pròpia pel·lícula a través de la APP Stop Motion Studio. Aquesta última part del taller, impartit per Joana Chilet –directora de Nautilus Audiovisual-, és la que major emoció genera entre els xicotets i xicotetes de 9 a 11 anys, ja que poden visualitzar la seua creació acabada. Pel·lícules d'animació fotograma a fotograma, d'alta definició, realitzades amb el dispositiu mòbil dels propis alumnes.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dimarts, 23 Gener 2018 13:24

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.