Aldaia inicia el seu Pla de Millora amb 76 actuacions en carrers, edificis públics, parcs o entorns escolars

Dijous, 04 Octubre 2018 11:01 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 369 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aldaia ha iniciat el seu Pla de Millora per a condicionar carrers, edificis públics, parcs, zones verdes i entorns escolars del municipi, entre altres punts. En total, es duran a terme 76 actuacions, la majoria de les quals consistiran en la millora de l'asfaltat de diversos trams, túnels o carrers en diferents zones del municipi, així com en la millora de l'accessibilitat en la via pública. La primera de les actuacions d'aquest pla ha sigut l'asfaltat del carrer Primer de Maig del Barri del Crist, que s'ha iniciat aquesta setmana i que s'executarà completament en llos pròxims dies

Segons explica l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, en paral·lel a aquestes actuacions, des de l'Ajuntament hem habilitat un mapa interactiu en l'aplicació 'Google Maps' el que els veïns i veïnes podran consultar la localització de les obres amb l'objectiu de minimitzar les possibles molèsties mentre duren aquests treballs". 

Seguidament a l'actuació que s'està duent a terme amb l'asfaltat del carrer Primer de Maig, el Pla de Millora contempla executar també treballs de alquitranado en altres 30 vies o punts, com és el cas del tram del carrer Major, el tram Monestir de Poblet, el carrer Quart o Doctor Fleming. Quant a les actuacions de millora en parcs, seran 15 les obres que es realitzaran, entre les quals es troben les del parc de les Cruïlles, del Cinturó Verd, del parc Luis Portabella o el de les Corts Valencianes, les quals se sumaran a les reformes i renovacions que es van dur a terme des de 2015 en la resta de parcs de la localitat.

D'altra banda, unes de les actuacions més necessàries són les d'adaptació dels carrers per a millorar l'accessibilitat; obres que estan previstes que es desenvolupen en 19 punts de la via pública, com el carrer Xest o Verge del Remei. Així mateix, el Pla de Millora també contempla el condicionament de dos edificis públics, el centre Matilde Salvador i el centre de la Dona, així com la millora del tràfic en el carrer Major. Unes altres de les actuacions essencials seran les mediambientals amb la incorporació de la nova xarxa de reg de zones verdes municipals i d'instal·lacions esportives amb l'aigua de l'antic pou, que tornarà a proveir a la població després que des de 2005 quedara inutilitzat per detectar-se alts nivells de nitrats, encara que ara s'emprarà l'aigua únicament a aquestes zones verdes i no al consum humà.

Finalment, l'Ajuntament d'Aldaia ha inclòs en el Pla de Millora treballs destinats a la millora dels entorns escolars on encara faltava executar algunes obres de condicionament, com el CEIP Ausiàs March i Martínez Torres, el CC Mariano Benlliure, els IES Carles Salvador i Salvador Gadea i la Escoleta infantil Llavoreta, i que completaran els treballs de millora que ja es van iniciar i van concloure en la resta de centres escolars del municipi.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dijous, 04 Octubre 2018 11:03