Aldaia incorpora el Programa d'Aula Compartida en dos instituts més per a l'alumnat amb el risc d'abandó dels estudis

Dilluns, 08 Octubre 2018 11:01 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 370 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aldaia ha incorporat el Programa d'Aula Compartida en els dos instituts del municipi on encara no s'havia engegat, l'IES Carles Salvador i l'IES Salvador Gadea, centres educatius on s'espera que la iniciativa tinga un impacte positiu i contribuïsca a reduir el fracàs escolar de l'alumnat. Aquest programa, dirigit a alumnes amb dificultats en l'aprenentatge, compte en aquesta primera edició amb aproximadament una quinzena d'alumnes que formaran part de l'Aula Compartida. 

Aquests quinze estudiants de tots dos instituts assistiran durant tot el curs escolar, de dilluns a divendres i d'11.30 a 14 hores, als tallers que l'Ajuntament d'Aldaia ha organitzat per a ells. Els tallers que s'han desenvolupat són d'horticultura, en l'emblemàtica 'Casa de l'Oncle Carmelo'; automoció en la Nau Niu i tallers complementaris en el Centre Cultural Estellés. Tots ells pretenen constituir una primera aproximació a alguns dels àmbits laborals que requereixen coneixements procedimentals alternatius als continguts reglats que s'imparteixen en les aules.

L'Ajuntament d'Aldaia ha facilitat els espais i els recursos humans necessaris per a dur a terme aquesta iniciativa, que té com a objectiu optimitzar el desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional d'un perfil d'alumnat amb dificultats d'adaptació en l'entorn educatiu, risc d'exclusió social, tendència a l'abandó i/o absentisme escolar i escasses expectatives d'obtenir el títol de Graduat en ESO de forma ordinària. L'alumnat haurà de complir amb l'assistència a aquesta Aula Compartida, així com superar el curs escolar de l'institut per a poder promocionar i continuar l'itinerari acadèmic en la FP bàsica.

 

Programa Formatiu de Qualificació Bàsica

D'altra banda, l'Ajuntament d'Aldaia dóna continuïtat al Programa Formatiu de Qualificació Bàsica que en la nova edició compta amb 15 alumnes inscrits en la modalitat d'operacions d'automoció. Aquesta iniciativa està destinada a l'alumnat major de 16 anys que no haja obtingut el títol de Graduat de Secundària i pretén que els i les estudiants aconseguisquen competències professionals pròpies d'una qualificació de nivell 1 de l'estructura actual del Catàleg Nacional de Qualificacions professionals.

El programa facilita la inserció en cicles mitjans, prèvia prova d'accés, una vegada certificada l'aptitud del curs i complida almenys el 85% de l'assistència a les 960 hores de les quals consta el programa i les 150 hores pràctiques.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dijous, 18 Octubre 2018 18:33