El programa de ‘Alumnat Actiu’ d'Aldaia explica aquest curs escolar amb un 40% més d'estudiants

Dimarts, 16 Octubre 2018 10:39 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 327 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aldaia ha iniciat el curs escolar amb un augment del 40% de joves que volen formar part del programa Alumnat Actiu, un projecte de corresponsals que té com a objectiu la creació d'un grup d'estudiants que col·laboren amb el Departament de Joventut per a difondre informació en els instituts i en les xarxes socials i per a impulsar iniciatives relacionades amb el foment de valors socials, com la defensa de la igualtat de gènere, i un oci alternatiu, educatiu i saludable. Sense haver iniciat encara les campanyes en els instituts per a apuntar-se al projecte (que tindran lloc els mesos d'octubre i novembre), el programa Alumnat Actiu explica ja amb 24 joves, 7 més que l'any passat en el moment d'acabar-se el curs escolar.

Divendres passat va tenir lloc la presentació oficial de la programació del projecte de corresponsals en el centre polivalent Matilde Salvador, que va comptar amb la presència de l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, i el regidor de Joventut, Sergio Gómez; qui assegura que “el projecte de Alumnat Actiu és el programa estavella en l'àrea de joventut, ja que mostra que promoure un oci saludable i alternatiu des de l'administració pública és possible”. Entre les activitats que es duran a terme enguany en el projecte destaquen les relacionades amb la salut, com el programa Practica Salut de Xarxa Joves.net o el Comitè ciutadà antisida de València, així com les artístiques, com per exemple, un curs sobre creativitat i gamificación de la mà de Joves Solides o un taller de fotografia estenopeica amb la col·laboració de Fotolateras. A més, també està programada una activitat per a fer curtmetratges o un taller sobre LGTBfobia, aquest últim a càrrec del col·lectiu LAMBDA. A part, estan previstes activitats per a fer excursions culturals per la localitat i conèixer llocs emblemàtics o especialment importants del poble, com la casa del Tio Carmelo.

Els i les joves corresponsals que formen part del projecte compten amb avantatges, tals com a beques en tots els cursos de la Programació Estable del Gent Jove, així com la participació en trobades amb corresponsals d'altres pobles i, fins i tot, una recompensa a final de curs per la seua implicació durant tot l'any. L'objectiu és que els i les joves d'Aldaia s'impliquen en el seu entorn i gaudisquen d'un oci lúdic i educatiu al mateix temps.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dimarts, 16 Octubre 2018 10:40