L'Ajuntament d'Aldaia instal·la set desfibril·ladors en instal·lacions municipals

Dimecres, 20 Març 2019 12:08 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 230 vegades

Aldaia completa la seua inclusió en la xarxa de municipis cardioprotegits amb l'adquisició de set nous desfibril·ladors que estaran disponibles en els principals centres públics de la localitat. Aquesta iniciativa inclou la formació que han rebut 16 treballadors municipals.

 

Segons explica l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, "des del consistori volem estendre el màxims possible l'abast dels desfibril·ladors en la localitat, ja que en algunes ocasions, les parades cardiorrespiratòries es poden revertir si es actua amb rapidesa, encara que per desgràcia, encara no s'haja inventat cap mètode que siga 100% infal·lible".

 

En el primer minut després de l'entrada en parada existeixen un 90 per cent de possibilitats de reversió. D'ací d'ara en avant, per cada minut que passa es perd un 10 per cent possibilitats d'èxit. Per a facilitar la correcta utilització d'aquests desfibril·ladors davant una eventual parada cardíaca, des de l'ajuntament expliquen que els aparells que s'han adquirit per l'Ajuntament "són semiautomàtics, molt senzills i intuïtius".

 

Aquestes adquisicions se sumen a les primeres unitats de desfibril·lació que ja es van incorporar a dos vehicles de la Policia Local i es va dotar de formació a un total de 29 agents. A Aldaia des de 2012 a 2017 la Policia Local va realitzar més de 12 intervencions en les quals va haver d'usar maniobres de reanimació cardiopulmonar. Amb totes aquestes accions, es pretén ampliar la capacitat cardioprotectora de la xarxa d'assistència municipal i, en definitiva aconseguir que Aldaia siga una ciutat en la qual els seus espais públics siguen llocs cardio-protegits. "Esperem que no siga necessari l'ús dels desfibril·ladors en cap moment, però arribat el cas, ara estem preparats per a afrontar les situacions de risc que es puguen presentar”, puntualitzen des del consistori.

 

 

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dimecres, 20 Març 2019 12:10

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.