Guillermo Luján exigeix les inversions necessàries per a solucionar el problema de les inundacions a Aldaia

Divendres, 21 Juny 2019 11:54 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 103 vegades

 

Durant la primera reunió de la nova legislatura, l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, ha tingut una trobada amb el Director Tècnic de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Francisco Javier Ferrer, al qui ha agraït “la seua predisposició a donar una eixida satisfactòria a aquest mal històric que pateix el nostre municipi”, però també li ha recordat que “no val sol amb la voluntat de solucionar el problema, sinó que cal posar els diners per a això”, alhora que ha insistit que “reclamarem a totes les institucions, Conselleria i Ministeri, perquè ja és hora que Aldaia tinga una solució a les recurrents inundacions ”.

 

Luján ha volgut començar la nova legislatura donant prioritat als problemes històrics que preocupen a Aldaia, i per a això ha iniciat una ronda de reunions que s'ha obert amb la trobada en la seu de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer amb el Director Tècnic d'aquesta institució, Francisco Javier Ferrer, i el seu equip tècnic. 

 

En la reunió es va abordar la problemàtica de les nsfraestructures hidràuliques que el municipi d'Aldaia necessita i que són claus per a aconseguir la minimització del risc d'inundació mitjançant la derivació de les aigües provinents del Barranc del **Pozalet, que actualment s'introdueix i creua el nucli urbà d'Aldaia pel Barranc de la Saleta.
Per part de la Confederació es va reiterar que les infraestructures d'Aldaia són prioritàries. En aquest sentit, l'alcalde d'Aldaia, va agrair la predisposició d'aquesta institució per a actuar, però va aclarir que “no val sol amb la voluntat de solucionar el problema, sinó que cal posar els diners per a això”. Així mateix, l'alcalde d'aquesta localitat de l'Horta Sud, va recalcar que des del govern d'Aldaia “reclamarem a totes les institucions, Conselleria i Ministeri, perquè ja és hora que Aldaia tinga una solució”.
Així doncs, des de la localitat es reclamen tres actuacions a realitzar per diferents Administracions. Una d'elles, a càrrec de la Conselleria,  consisteix en les obres hidràuliques en el distribuïdor **comarcar CV-410, en el costat Oest del nucli urbà, iniciades ja parcialment i trobant-se en fase de Projecte la seua continuació.
La segona d'elles consisteix en la canalització mitjançant marcs en el traçat del Barranc de la Saleta que discorre per l'interior del nucli urbà.
I finalment, la tercera actuació consisteix en unes obres de major índole que facilitarien la canalització i derivació de les aigües provinents del Barranc per la ronda Nord del nucli urbà, aquestes últimes a càrrec de de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i en les quals es preveu una inversió de 20 milions d'euros. En l'actualitat aquesta actuació es troba en fase de preparació de licitació dels projectes, dependent de València, per a posteriorment licitar les obres a Madrid.

 

 

Informa Nou Horta. Aldaia

 

Modificat el Divendres, 21 Juny 2019 11:57

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.