Aldaia preparada per a les seues festes grans

Dilluns, 15 Juliol 2019 12:10 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 274 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El passat cap de setmana donaven el tret d'eixida les festes d'Aldaia 2019 amb la tradicional festa del Barrejat que organitza la Federació de Moros i Cristians Palmiters. Més de 70 actes componen la programació d'enguany conjuminant tradició, joventut i participació. 

 

La programació té com a fermall final la setmana gran, protagonitzada per la “Baixà” del Crist dels Necessitats, Festa d'Interès Turístic Local, i el cant de la ‘Carxofa’ al Santíssim Crist dels Necesitats, patró de la localitat.

 

Un any més, el teixit associatiu de la localitat, té un paper fonamental en les festes patronals ja que són els encarregats de preparar una multitud d'activitats per a tots els públics. La Federació de Moros i Cristians Palmiters, a més de donar inici a la programació festiva del municipi, han preparat actes al llarg de tot el mes com l'ambaixada mora i cristiana la nit del divendres 12 de juliol o la gran desfilada de Moros i Cristians la nit següent.

 

La música estarà present amb l'entreteniment participatiu de la Colla Brial el divendres 12 de juliol, la Desfilada de Bandes de Música i el posterior 50 Festival de Bandes de Música organitzada per la Unió Musical d'Aldaia el dissabte dia 20. També tindrà cabuda la festa Remember organitzada pels Clavaris del Crist. El dissabte 27 de juliol serà el torn del la Banda simfònica d'Aldaia amb el seu XXVII Festival.

 

Les activitats culturals ja són tradicionalment un tret característic de la programació de festes d'Aldaia. Enguany donen començament amb la segona edició del Festival Per a l’Orelleta. Un certamen que conjumina tradició, folklore, música, gastronomia i artesania. A més, també aquest anys, les associacions i col·lectius del municipi han preparat la seua tradicional festa amb sopar, música i correfocs el dia 19 de juliol. També entre les activitats culturals podem trobar el XVIII Festival de Danses i Música Popular de la Ronda d'Aldaia el dia 26 de juliol o la passarel·la de moda que organitzarà l'Associació de Comerciants d'Aldaia (ACODA) el dimarts 30 de juliol.

 

El colofó final vindrà de la mà de la setmana gran que donarà començament amb la inauguració de la Fira d'atraccions de festes en el Cinturó Verd el divendres 26 de juliol seguit del popular concurs de paelles amenitzat un any més per l'orquestra MÒDENA. L'endemà donarà començament la cita musical més esperada pels joves aldaieros el Cinturó Jove Fest que obri amb les actuacions de Indian, La Regadora, Mafalda i Bombai. 

 

El diumenge 28 de juliol tindrà lloc en el TAMA Opera’m un espectacle organitzat per l'Orfeó d'Aldaia que recorrerà la història de l'opera. L'endemà, dilluns 29 de juliol, serà la presentació de la “Col·lecció Llotgeta de Patrimoni Local” en el Museu del Margalló d'Aldaia.

 

Acabant el mes de juliol el dimecres 31 se celebrarà la tradicional nit de Farolets amb la desfilada de «farolets» precedida per la Colla de Dolçainers d'Aldaia. Després del concurs, arriba el torn per a la màgia amb l'espectacle “YUNKE” en la plaça de la Constitució.

 

El mes d'agost arrancarà amb una ‘Kermesse’ organitzada pels Júniors MLD. En la jornada del divendres el dia 2 d'agost els més xicotets seran els protagonistes. Podran gaudir d'un parc infantil al matí i a la vesprada la gran cavalcada infantil. A la nit el reggeae impregnarà el cicle de concerts gratuïts en el Cinturó Verd.

 

La nit del dissabte 3 de juliol la plaça de l'Ajuntament s'engalana per al tradicional sopar dels majors mentre que en la plaça Corts Valencianes té lloc el sopar veïnal amenitzat amb el musical “Acrobatic Danse”. El diumenge 4 d'agost començarà amb la sessió ordinària pública del Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia d'Aldaia i a la vesprada serà l'ofrena de flors al Crist dels Necessitats. Per a acabar el dia, els caps de cartell Mag de Oz i La Fugida posaran la nota de rock als concerts del Cinturó Verd a més en la plaça de la Constitució s'iniciarà la “Nit del foc” el corretraca a partir de les 00.30 hores. 

 

En la recta final de les festes, el dilluns 6 d'agost començarà amb la missa major en el dia dels gloriosos patrons, els màrtirs Abdó i Senén, a la vesprada, i la cavalcada. A la nit, un dels actes més emblemàtics per als veïns d'Aldaia, la «Baixà» del Crist dels Necessitats, reconeguda com a Festa d'Interès Turístic Local. El Cinturó Jove Fest tanca la seua quarta edició amb els tributs a U2 i a Queen de la mà de “SPYLINE” I “REMEMBER QUEEN” respectivament. 

 

El dimarts 6 d'agost, la localitat s'acomiada de les seues festes patronals en el seu moment gran, dia del Santíssim Crist dels Necessitats, patró del municipi. Se celebrarà la missa de la Confraria i la solemne missa pontifical en honor al patró, després de la qual es dispararà una mascletà a les 14.30 hores. Ja a la nit tindrà lloc la solemne processó general amb la venerada imatge del Santíssim Crist dels Necessitats que conclourà amb el cant de la ‘Carxofa’, acte que posarà la guinda a un mes replet d'activitats en les quals veïns i col·lectius de la localitat celebren les seues festes grans. Després d'aquests actes el dimecres 7 d'agost se celebrarà la missa en sufragi de tots els veïns difunts.

 

Programa de festes

Divendres, 12 de juliol

23:00 h. Entreteniment participatiu de la Colla Brials,al Templete de la Plaça Europa.

Un any més, vol participar en les festes patronals compartint la música de tradició popular des d’una perspectiva espontània, lúdica i festiva. Prepareu-vos les espardenyes i animeu-vos a participar-hi !

23:00 h. Ambaixades mora i cristiana,  a la Casa del Bollo. En acabar, Nit de Cabiles amb xaranga.

 

Dissabte, 13 de juliol

22:30 h. Gran desfilada de Moros i Cristians, organitzat per la Federació de Moros i Cristians Els Palmiters d’Aldaia. Començarà al carrer Hernán Cortés i continuarà pel carrer Església, Plaça Constitució i avinguda Blasco Ibáñez.

 

Divendres, 19 de juliol

22:00 h FESTA D’ASSOCIACIONS I  COLECTIUS amb les diferents associacion i els col·lectius del municipi. Sopar d’entrepà i ball a càrrec de Complicada Sencillez, a la Plaça Constitució. Es posarà la beguda i la picadeta per a tots els participants. Amb la col·laboració de Cafeteria del Mercat Municipal.

24:00 h CORREFOCS a càrrec de la Colla  Dimonis de Montolivet. Obrirà el correfocs, per primera vegada,  la Colla de Dolçainers i Tabaleters d’Aldaia.  Organitzat per l’Ajuntament d’Aldaia.

 

Dissabte, 20 de juliol

22:30 h. DESFILADA DE BANDES DE MÚSICA

23:00 h. 50 FESTIVAL DE BANDES DE MÚSICA. Organitzat per la Banda Unió Musical d’Aldaia. Carrer Pablo Iglesia i amb la participació de Zumarragako Musika Banda (País Basc).

24:00 FESTA REMEMBER- AL CINTURÓ VERD-ORGANITZAT PER L’AJUNTAMENT D’ALDAIA COL.LABOREN ELS CLAVARIS DEL CRIST 2020. 

 

Dilluns , 22 de juliol

TRIDUUM AL SANTÍSSIM CRIST DELS NECESSITATS.

19:30 h. Primer dia preparat pels jovens i xiquets.

 

Dimarts, 23 de juliol

TRIDUUM AL SANTÍSSIM CRIST DELS NECESSITATS.

19:30h Segon dia preparat per les familes.

 

Dimecres, 24 de juliol

TRIDUUM AL SANTÍSSIM CRIST DELS NECESSITATS.

19:30h Tercer dia preparat per la Confraria.

“Cantà al Crist dels Necessitats”. Albaes al Crist cantades per “Mari d’Aldaia”.

21h. Pujada del Santíssim Crist a la parròquia de La Salette.

Seguidament Inauguració de l’exposició artística: oberta del 24 al 28 al Centre Parroquial de La Plaça de 18 a 21h

 

Divendres, 26 de juliol

INAUGURACIÓ DE LA FIRA D’ATRACCIONS DE FESTES AL CINTURÓ VERD.

21:00 h. CONCURS DE PAELLES, al carrer VALÈNCIA. En acabar el concurs de paelles música amb l’actuació de l’Orquestra MÓDENA.

Inscripcions per al concurs de paelles, en l’Oficina d’Informació de l’Ajuntament d’Aldaia, del 8 al 25 de juliol, de 09:00 a 14:00 hores.

22:30 h. XVIII Festival de Danses i Música Popular en el carrer Pablo Iglesias, organitzat per la RONDA D’ALDAIA. 

Un any més amb tots vosaltres, fidels seguidors de la música de corda i d’aquest festival.

Esperem que siga del vostre gust la actuació. I gràcies per seguir-nos, perquè això és per a nosaltres un al·licient  per a continuar treballant i esforçant-nos en ser cada dia millors.

 

Dissabte, 27 de juliol

9:00 h. a la parròquia de L’Anunciació

Missa del Clavari i esmorzar de germanor.

11:00 h. JOCS D’AIGUA, en la  plaça Corts Valencianes. Organitza Ajuntament d’Aldaia.

No falteu, vos esperem !

20:00 h. DESFILADA DE LA BANDA DE MÚSICA

20:30 h. XXVIII FESTIVAL DE LA BANDA SIMFÒNICA D’ALDAIA. Amb la participació del CORO GOSPEL.

22.30 h. Cine d’estiu a la Plaça de les Corts Valencianes

23.00 h. Concert inici de Cinturó Jove. Organitzat per l’Ajuntament amb BOMBAY, LA REGADERA I MAFALDA.

 

Diumenge, 28 de juliol 

19:00 h. CONCERT DE L’ORFEÓ al TAMA.

ÒPERA’M!

Un espectacle que recorrerà la història de l’òpera, des de Monteverdi a Bizet, amb números corals, solistes, grup instrumental i grup de ballet.

A càrrec de l’Orfeó d’Aldaia; Coral “Associació d’Amics de Cristòfor Aguado de Picassent˝; Cor “Echo Vocis de Sueca” i Cor de Veus Blanques l’Albada de l’Ateneu de Sueca. Directors: Francesc Valldecabres, M. José Llopis i Cèlia Máñez.

El públic gaudirà de veure sobre l’escenari del Tama a un centenar de veus, acompanyades pel concertista de piano, Fernando Taberner; el grup de ball, Innovatori de Moviment; la soprano Saray García i Francesc Valldecabres Sanmartín en la direcció musical.

22:00 h. Cinema d’estiu a la Pl. Corts Valencianes.

 

Dilluns, 29 de juliol 

20:30 h. Museu del Palmito d’Aldaia

“Col·lecció Llotgeta de patrimoni Local”. Presentació dels llibres:

-“L’antic ajuntament”. Autor: José Ferrandis.

-“Un mundo de abanicos”. Autora: Mireia Fernández.

22.30. Cinema d’estiu a la Plaça d’Europa

 

Dimarts, 30 de juliol 

22:30 h. PASSAREL·LA DE MODA, organitzada per ACODA, en la  Plaça de la Constitució, col.labora Ajuntament d’Aldaia.  

 

Dimecres, 31 de juliol

Nit de Farolets

21:30 h. Desfilada de «farolets», precedida per la Colla de Dolçainers i Tabaleters d’Aldaia. Recorregut: Plaça Constitució, carrers Major, Sant Francesc, Adolfo Sáez i Església fins a la Plaça de la Constitució, on es coneixeran els fanalets guanyadors i es farà l’entrega de premis. A continuació espectacle de màgia“YUNKE”a la Pl.Constitució.

 

Dijous, 1 d’agost 

11:00 h. Kermesse en la Plaça Constitució. Organitzada pels Juniors M.D.

En la fira d’atraccions del Cinturó Verd, dia especial totes les atraccions a 1.5 euro.

00:00 Cinturó Jove: . Macrodiscomòbil “TUMBALEA”al  Carrer Monestir de Poblet. Organitza Ajuntament d’Aldaia.

 

Divendres, 2 d’agost 

DIA DEL PORTADOR (Activitats pel matí i per la nit sopar i actuació musical).

10:00 h. Esmorzar de Portadors en la Plaça de la Constitució. 

10:30 a 14:00 h. Parc Infantil, en la plaça de la Constitució. Organitzat pels Portadors del Crist dels Necessitats amb bany d’Escuma.

19:00 h. CAVALCADA INFANTIL. Obrirà la cavalcada la Colla de Dolçainers i Tabaleters. Recorregut: Antic col·legi Mariano Benlliure, carrers Majors, Sant Francesc, Adolfo Sáez, Església i Plaça de la Constitució. 

21:00 h. SANTA MISSA DELS PORTADORS, a l’altar del Crist, en la parròquia de l’Anunciació.

A continuació, sopar de germanor de Portadors del Crist en la Plaça de la Constitució 

23:30 h. Espectacle musical amb Mariló Salas, actuació de Micky Dkai  i espectacular número de patinatge acrobàtic a la Plaça de la Constitució, organitzat pels Portadors del Crist amb col.laboració de l’Ajuntament d’Aldaia.

23:30 h. PLAÇA CORTS VALENCIANES ACTUACIÓ DE L’ORQUESTRA PATO. 

23:00 h. CINTURÓ JOVE: REGGAE AMB LLANÇA DE FOC, MELLOW MOOD, I MEDITERRANEAN ROOTS Organitza Ajuntament d’Aldaia. 

 

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dilluns, 15 Juliol 2019 12:52