Aldaia mostrarà l'artesania del ventall en FITUR 2020

Dilluns, 30 Desembre 2019 12:55 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 135 vegades

Diversos mesos de treball i negociació han estat claus perquè finalment Aldaia estiga representada en FITUR 2020 per un dels seus productes artesans més importants i tradicionals de la nostra història, el margalló. D'aquesta manera, durant la pròxima edició de la Fira Internacional de Turisme a Madrid, una delegació de representants del municipi mostrarà al món una selecció de margallons, així com el seu artesanal procés d'elaboració en els diversos tallers d'Aldaia, dins de l'estand de la Comunitat Valenciana.

 

Diferents tècniques de gran importància, forma i pintura; el cos, en diferents materials, acabats i textures, o el muntatge dels margallons, són tasques que han anat passant de generació en generació i creant veritables joies valorades a vegades en milers d'euros. Uns altres, tan antics com el llenguatge de signes, resulten d'incalculable valor i es troben exposats en el Museu del Ventall d'Aldaia (MUPA).

 

"Estar en FITUR era una cosa necessària i imprescindible. Parlem d'un dels treballs artesans que més ens representa com a poble, i d'una indústria que ha passat per dificultats en els últims anys però que continua elaborant uns productes únics i incomparables de primera qualitat i que donen la volta al món. Es tracta d'una indústria que creiem que té un notable potencial de futur, i això és el que volem ensenyar aquí", així l'expressa Guillermo Luján , alcalde d'Aldaia.

 

Per la seua part, la regidora de cultura de la localitat, Empar Folgado, assenyala que "és importantíssim que el Museu del Ventall d'Aldaia estiga present en FITUR, ja que després de quatre anys de negociacions per fi el mes vinent de gener el nostre poble estarà present amb 9 empreses de ventalls en la fira turística més important del país.".

 

A més, en l'estand de la localitat s'exposarà una mostra del patrimoni de la localitat de l'Horta Sud. Així, viatjarà fins a Madrid tota l'artesania, el patrimoni artístic i cultural, monumental, festiu i també immaterial d'Aldaia, com la Ruta Artística Urbana de la localitat, que inclou nombroses escultures i intervencions repartides per tot el municipi.

 

El MUPA, centre turístic

Margallons amb segles d'història, i aquells més moderns, s'exhibeixen al Museu del Margalló d'Aldaia des del seua inauguració en 2015. El MUPA, acull una gran col·lecció de margallons de totes les varietats així com un passeig per la seua història i formes de treball en la Llotgeta, un dels edificis amb més tradició i bellesa, i restaurat recentment en el centre de la localitat.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dilluns, 30 Desembre 2019 12:58

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.