Aldaia rep al ‘Circuit Cultural Valencià’

Dijous, 30 Gener 2020 17:02 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 296 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Teatre Auditori Municipal d'Aldaia (TAMA) ha acollit la primera edició de “EMERGEIXEN-CIES” del ‘Circuit Cultural Valencià’. Tècnics culturals de més de 65 municipis de la Comunitat Autònoma s'han reunit en la localitat del ‘Horta’ per a analitzar en viu els nous llenguatges escènics del panorama valencià.

 

Empar Folgado, regidor de Cultura i Serveis Socials de l'Ajuntament d'Aldaia, ha volgut obrir l'acte agraint la labor diària dels tècnics que formen part del ‘Circuit Cultural Valencià’: “Gràcies per posar la cultura en el centre dels vostres municipis. Els serveis socials són importants, però la cultura és l'aliment de l'ànima”.

 

En aquest sentit, el tècnic de cultura del consistori del Puig assenyalava que "a través d'aquesta reunió podrem adquirir una visió global més actualitzada de les noves propostes de l'àmbit cultural que ens permeten elaborar una programació d'espectacles més diversa i que servisca de finestra dels nous autors".

 

El Circule Cultural Valencià es va fundar en 2016 amb l'objectiu, en boca del director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, de “descentralitzar i democratitzar la cultura en el territori autonòmic valencià”. Des de la seua creació, segons compte Guarinos, les reunions dels tècnics que la conformen han sigut habituals però aquesta jornada innovadora és un punt d'inflexió. L'acte celebrat en el TAMA es va tractar d'una jornada totalment pràctica en el qual els tècnics deixaven arrere les taules de treball sobre el panorama escènic per a poder veure'l i debatre'l en directe.

 

“Hem volgut veure com naixen els projectes emergents de totes les disciplines artístiques del nostre territori i gaudir analitzant en directe els nous llenguatges dels espectacles titllat de no convencionals” afirmava Francis López, tècnica de cultura d'Aldaia. “EMERGEIXEN-**CIES” s'ha convertit en un aparador per a 6 espectacles emergent de diferents branques artístiques davant els responsables municipals de la promoció cultural de l'àmbit valencià.

 

El Teatre Auditori d'Aldaia, ha sigut l'espai triat per a aquesta jornada, no solament per la seua posició geogràfica en el centre de la comunitat si no que tal com ha expressat el Director General del IVC: “És un lloc emblemàtic i que des dels seus inicis s'ha mostrat a l'avantguarda de la programació escènica i cultural valenciana”. El TAMA s'ha consolidat com un dels auditoris de referència a la Comunitat Valenciana no solament per l'acolliment de grans formats sinó que també ho és per la seua forta aposta per la innovació i projectes naixents. A més d'això la ubicació d'aquesta innovadora jornada de treball per als tècnics culturals posa de manifest la “reutilització dels espais escènics tal com ha volgut reivindicar la tècnica cultural de la localitat.

 

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dijous, 30 Gener 2020 17:06