Bonaire, centre comercial més sostenible d'Espanya, segons BREEAM

Divendres, 21 Febrer 2020 11:39 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 208 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El centre comercial Bonaire, gestionat per Unibail- Rodamco-Westfield, es consolida com a referent en sostenibilitat del sector del retail després d'obtindre la màxima valoració registrada per BREEAM Espanya en la gestió de l'edifici, aconseguint una puntuació de 94,99%. El centre ha aconseguit a més un BREEAM Excel·lent en l'avaluació dels elements constructius de l'immoble.

 

Per a l'obtenció d'aquesta puntuació, BREEAM ha valorat el compromís demostrat per Bonaire per desenvolupar la seua activitat amb el màxim respecte al medi ambient. En aquest sentit, el centre disposa d'aixeteries eficients que permeten importants estalvis de consum d'aigua, 1.770 panells solars que li permeten generar més de 472.500 Kwh d'energia neta o sistemes eficients de reciclatge per a la gestió dels residus, entre altres. Totes aquestes mesures permeten un estalvi de fins al 70% en el consum energètic i un 40% en el consum d'aigua. A més, el centre garanteix als seus visitants l'accés a través de sistemes de mobilitat sostenible com el transport públic, o el cotxe compartit, una iniciativa recentment implantada per a treballadors i visitants que, entre altres avantatges permetrà la reducció de 50.800 trajectes anuals al centre comercial, la qual cosa suposa un estalvi d'emissions de 305 tones de CO₂.

 

En paraules de Nadia Fernandes, gerent de Bonaire, “és un orgull haver obtingut les màximes puntuacions atorgades per BREEAM, un referent mundial per l'exigència del seu model d'avaluació i certificació de la sostenibilitat. Encara que aquests resultats són una mostra que estem en el bon camí, des de Bonaire volem continuar reforçant més si cap al nostre compromís per convertir-nos en un centre 100% respectuós amb el medi ambient”.

 

Bonaire, el major centre comercial de la Comunitat Valenciana, compta amb una política mediambiental recollida en la seua estratègia de RSC “Better Plaus 2030”. Un full de ruta amb la qual Unibail-Rodamco-Westfield treballa en tots els seus centres amb els objectius de reduir un 50% les seues emissions de carboni en la seua cadena de valor per a 2030 i disminuir les emissions derivades del transport en un 40%; entre altres.

 

Des de Unibail-Rodamco-Westfiel, José María González, director de Sostenibilitat, assenyala que “les puntuacions atorgades pel certificat BREEAM suposen un impuls a la nostra ambiciosa política mediambiental, que ens situa a l'avantguarda del sector en matèria de sostenibilitat. La conscienciació dels usuaris pel medi ambient ens obliga a anar sempre un pas per davant. Per a això, des de 2015 estem implementant un pla d'acció amb l'objectiu de reduir a la meitat la nostra petjada de carboni en totes les nostres activitats, tant en la construcció com en l'operació, fins a 2030”.

 

Certificat per primera vegada en 2013 sobre la base de l'esquema BREEAM En Ús, aplicable a edificis ja construïts amb almenys dos anys de funcionament, Bonaire va ser un dels primers centres comercials certificat per BREEAM España. Des de llavors ha renovat el certificat fins a dues ocasions superant la seua puntuació en cada avaluació.

 

Bonaire és un dels 7 centres gestionats per Unibail-Rodamco-Westfield certificats per BREEAM España. D'entre ells, 5 han aconseguit la màxima classificació BREEAM en la seua gestió, excepcional.

Modificat el Divendres, 21 Febrer 2020 11:42