Creen a Aldaia i en el Barri del Crist un banc d'aliments per a ajudar a les famílies que ho necessiten

Dimarts, 07 abril 2020 13:00 Escrit per  Ivhán Gavilán Publicat en Aldaia-VAL Vist 68 vegades

El divendres passat es va dur a terme a Aldaia i en el Barri del Crist el primer lliurament d'aliments per part del banc d'aliments de recent creació. Aquest sorgix com a resposta a les necessitats que, en l'actual estat d'alarma pel COVID-19, presenten diferents famílies que denuncien la falta de resposta de serveis socials de cara a garantir cobrir les necessitats bàsiques.

 

Donada la dilació en l'espera per a ser atesos per part de serveis socials, les persones que componen el banc d'aliments i per la incipient emergència que han traslladat les famílies, han pres la decisió de posar-se en funcionament contactant amb diversos establiments com a fruiteries i llocs de mercats municipals que han cedit part de la seua mercaderia. Així doncs, els primers lots repartits contenien aliments de primera necessitat com a ous, llet, pasta, cereals, llegums i verdures entre altres. Fruit de la solidaritat de les persones que han fet les donacions s'han superat amb escreix les primeres expectatives de recollida d'aliments.

 

Després del recent anunci d'allargar l'estat d'alarma fins a finals del mes d'abril, des del banc d'aliments se centraran esforços a aconseguir que l'Ajuntament d'Aldaia dote dels recursos necessaris a serveis socials, tant per a detectar els casos d'abandó institucional que s'estan transmetent al banc d'aliments per part de diferents famílies, com per a actuar de manera eficient i permetre una alimentació bàsica garantida. D'igual manera, s'estan detectant altres necessitats com la bretxa digital que impedix que fills de les famílies ateses puguen accedir al material i classes telemàtiques que s'estan impartint des dels centres educatius.

 

Aquesta experiència ha sorgit de manera paral·lela a altres iniciatives solidàries existents en La Coma, Natzaret o el Cabanyal, on d'igual manera s'han fet càrrec d'una realitat comuna, com és la falta de protecció de les famílies més vulnerables.

 

Des del banc d'aliments s'està publicitant per xarxes socials els telèfons de contacte per a aquelles persones interessades que puguen aportar aliments no peribles, o bé aquelles famílies que estiguen en situacions difícils i hagen esgotat la via administrativa contactant amb serveis socials.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dimarts, 07 abril 2020 13:02

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.