Aldaia aprova un fons de rescat que donarà 3.000 euros a autònoms en risc d'insolvència

Dimecres, 10 Juny 2020 12:02 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 70 vegades

Així mateix, des del govern municipal expliquen que aquesta iniciativa no és de tipus generalista, sinó que pretenen ajudar més a qui més ho necessita. "Per a un ajuntament com el nostre -expliquen- seria molt més fàcil repartir una quantitat econòmica menor a tothom, sense verificar qui la necessita més i qui menys. Seria un treball més fàcil i còmode per a nosaltres, però creiem que no tindria el mateix efecte en l'economia local. La fórmula que hem triat se centra en aquells que més ho necessiten, i per això aquests mateixos autònom i microempreses podran rebre una quantitat més elevada, la qual cosa resultarà més beneficiós per a rellançar el cicle econòmic del municipi".

 

Així, des del consistori assenyalen que aquest fons de rescat municipal és una iniciativa "pionera i nova dins del nostre entorn" i que en tots els casos es farà efectiu "previ estudi de la situació econòmica de cada autònom o microempresa on s'analitze de manera àgil i dinàmica la seua solvència, liquiditat i viabilitat de futur". D'aquesta manera, es podrà injectar fins a 3.000 euros perquè l'empresa beneficiària puga fer front a despeses pròpies de la seua activitat, "seguint una línia d'actuació similar a la que ja estem duent a terme des dels serveis socials municipals d'Aldaia amb les ajudes d'emergència".

 

En aquesta línia, s'articularan dos nivells d'ajuda, un primer que aconseguirà fins als 1.500 euros per a les situacions de risc alt d'insolvència, i un segon de fins a 3.000 euros dirigit a pal·liar les situacions de risc extrem d'insolvència.

 

Els sol·licitants emplenaran una senzilla memòria econòmica, i en cas de valorar-se positivament, passaran a aportar la documentació que acredite la seua situació, sempre en un procés que serà àgil i dinàmic.

 

A aquest efecte, es crearà una comissió d'experts composta per personal funcionari de l'àmbit de l'economia que comptarà amb el suport extern d'assessors econòmics, i que seran els encarregats de dilucidar quins autònoms o microempreses d'entre aquells que sol·liciten l'ajuda, estan realment en reg d'insolvència.

 

D'altra banda, el regidor de comerç, Santiago Ruiz, informa que des de l'àrea s'ha habilitat el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. "com primer mecanisme perquè els interessats en aquest fons de rescat demanen més informació sobre com presentar la sol·licitud".

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dimecres, 10 Juny 2020 12:05

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.