Més del 90% considera necessari seguir prenent mesures preventives contra la COVID-19

Dimarts, 14 Juliol 2020 10:45 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 278 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Aldaia, dins l’àrea de Participació Ciutadana, ha impulsat una primera enquesta d’opinió entre la població per conéixer la situació després d’una pandèmia insòlita provocada per la COVID-19.

 

“La intenció és incorporar noves eines de comunicació bidireccional, amb els veïns i veïnes, per a poder testar de forma periòdica l’opinió de la ciutadania”, segons paraules de l’alcalde Guillermo Luján.

 

Entre les respostes destaca una amplíssima majoria que considera efectives les mesures implantades pel consistori, concretament el 90,5% de les persones que han participat. Seguidament, a la pregunta ‘Creu que en la nova normalitat hem de seguir prenent mesures preventives per a evitar el contagi del virus?’ el 97% ha respost afirmativament.

 

Pel que fa als servicis municipals que més s’han necessitat, entre els enquestats destaquen -per importància- en primer lloc els servicis administratius municipals, seguidament dels serveis aportats per Educació, Cultura, Joventut o Esports. El 15% dels casos ha necessitat dels servicis socials, el 14% a la Policia i el 9% a la brigada d’obres.

 

A l’hora d’avaluar el grau de satisfacció el 75,4% opina que ha sigut bona o molt bona; a un 14’9% li és indiferent i un 9,7% la qualifica de mal o molt mal.

 

Respecte a la informació, a la majoria de la població enquestada les novetats han arribat mitjançant servici de missatgeria de l’Ajuntament i a través de xarxes socials. En tercera posició pel ‘boca a boca’ entre veïns i veïnes, i per la web i app del consistori.

 

I econòmicament, fins un 37’4% dels participants asseguren trobar-se en una situació pitjor que abans de la pandèmia.

 

La regidora de l’àrea, Laura Delgado, assegura que “el desig de la regidoria de Govern Obert i Participació Ciutadana és conéixer de primera mà les inquietuds i sobretot les propostes dels nostres veïns i veïnes. Ara mateix disposen de les eines habituals i també de la bústia ciutadana, però a través d'estes enquestes ràpides -que es contesten en un parell de minuts i de manera molt senzilla- podem valorar a grans trets l'estat del poble d'Aldaia.”

 

Dades d’una quarantena en Aldaia

Més de la meitat dels participants són ciutadans d’entre 30 i 50 anys.

 

La convivència de la quarantena ha estat majoritàriament entre 2 i 4 persones en una mateixa llar.

 

La meitat dels enquestats aproximadament l’han passat amb menors a casa (entre 1 i 3). I un 9% dels casos amb persones depenents.

 

Tot i això el 61,6% dels enquestats assegura haver passat la quarantena bé o molt bé, i el 26,e9% mal o molt mal.

 

Informa Nou Horta. Aldaia