La Policia Local d'Aldaia salva la vida a una dona que s'havia ennuegat al Barri del Crist

Divendres, 30 Octubre 2020 12:16 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 122 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Una veïna del Barri del Crist que s’asfixiava ennuegada en el seu domicili va poder salvar la vida aquest dimarts gràcies a l’auxili que va rebre per part d’una patrulla de la Policia Local d’Aldaia que en eixe precís instant feia tasques de vigilància per la zona, i que va acudir de forma immediata a la crida d’un familiar. En arribar al lloc, van trobar a l’afectada amb només un fil de respiració, sense poder expulsar el menjar i intentant tossir sense èxit. En eixe instant, l’agent va decidir practicar-li la maniobra de Heimlich, un procediment de primers auxilis amb compressions abdominals, i segons després la persona afectada va expulsar un tros de carn que li havia sigut impossible engolir i li havia provocat l’asfíxia. La ràpida intervenció de la Policia Local d’Aldaia va evitar que un simple sopar acabara derivant en tragèdia. Poc després va arribar l’ambulància del SAMU i va traslladar a la víctima a l’Hospital de Manises.

 

Reconeixement als agents
L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, acompanyat per la regidora de Seguretat Ciutadana, Empar Folgado, va voler realitzar un reconeixement públic als agents que van dur a terme aquest operatiu, i així li ho va traslladar a l’Intendent de la Policia Local del municipi, David Lerma. «En nom de tots els veïns d’Aldaia et demane que els trasllades la més sincera enhorabona per la seua professionalitat, i perquè una vegada més els nostres agents han fet honor a una de les raons de ser del cos de policia: servir a la ciutadania i protegir a totes les persones que el necessiten. La seua exemplar actuació ha salvat una vida. Estem orgullosos d’ells».

 

Una maniobra que salva vides
La maniobra de Heimlich que va realitzar l’agent és considerada com la tècnica més efectiva per a salvar la vida d’una persona en cas d’asfíxia per ennuegada, però requereix coneixements en primers auxilis. Les compressions abdominals requereixen un alt grau de celeritat en els casos en els quals la persona afectada té dificultats severes per a respirar, ja que si la falta d’oxigen al cervell es prolonga durant un període de més de quatre minuts pot produir danys cerebrals i fins i tot la defunció. A través d’aquestes maniobres s’aconsegueix que la víctima puga tossir i expulsar els elements que li estiguen provocant l’obstrucció de les vies respiratòries.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Divendres, 30 Octubre 2020 12:17