AmplificaVeu: diagnòstic participatiu per al Pla Jove Municipal d'Aldaia

Dilluns, 30 Novembre 2020 16:20 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 185 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

AMPLIFICAVEU és un projecte de participació juvenil, que el Servei de Joventut de l'Ajuntament d'Aldaia organitza per a recollir, analitzar i considerar les opinions, interessos, necessitats i propostes de la gent jove del municipi. Els resultats serviran de guia en les pròximes polítiques de joventut que es marcaran en el PLA JOVE d'Aldaia.

 

En general, el projecte inclou les següents accions:

 

ENTREVISTES que van recollir qüestions, inquietuds i propostes de millora sobre temes com a estudis, treball, oci i cultura, salut, igualtat, solidaritat, mobilitat, transport, medi ambient i uns altres. A més es plantejava una observació crítica del municipi amb propostes que, segons la persona entrevistada, millorarien els temes que el preocupen. Al febrer es van realitzar entrevistes en els tres centres d'educació secundària de la localitat, a principis de març un equip de professionals va realitzar més de 100 entrevistes a joves a peu de carrer. I d'abril a maig es va obrir la participació en format online amb un espai interactiu en la web.

 

JORNADA TÈCNICA amb professionals responsables dels diferents departaments municipals per a donar a conèixer l'estudi de la realitat juvenil, valorar els recursos existents i avaluar la viabilitat tècnica de les propostes plantejades per la gent jove.

 

MESA DE DIÀLEG I TALLER DELIBERATIU, per a conèixer els resultats generals de l'estudi, consensuar els temes que més interessen debatre i extreure propostes concretes que es presentaran i debatran en el FÒRUM JOVE amb representació tècnica, política i joves implicats en el projecte.

 

Finalment, es va programar l'AUDITORIA SOCIAL DE L'ESBORRANY DEL PLA JOVE i PRESENTACIÓ DEL PLA JOVE MUNICIPAL.

 

La base del disseny de les eines de diagnòstic part d'un seminari impartit per l'IVAJ-GVA i els seus materials de referència. D'altra banda Universitat de València ha col·laborat en l'anàlisi dels resultats i elaboració de l'informe estudi, a través del Màster d'Acció Social i Educativa, amb les pràctiques i el TFM d'una alumna que va triar aquest projecte, tutoritzada per la directora del mateix Mª Jesús Perales, professora del Departament de Mètodes de Recerca i Diagnòstic en Educació de la Facultat d'Educació Social.

 

L'anàlisi de la realitat i el Fòrum Jove s'emmarquen en l'Estratègia Valenciana de Joventut https://xarxajove.info/evj i és un dels encàrrecs principals de l'Institut Valencià de la Joventut - GVA, a través de la Xarxa Jove https://xarxajove.info/es/, de la qual Aldaia forma part. Els resultats formaran part de l'Estudi de l'Observatori de la Joventut a la Comunitat Valenciana.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dilluns, 30 Novembre 2020 16:20