Aldaia estrena la seua nova nadala

Dilluns, 14 Desembre 2020 10:03 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 163 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aldaia ja té la seua pròpia nadala. El saló de plens ha acollit la presentació d'esta cançó nadalenca inèdita composta pel músic i compositor aldaier Hugo Chinesta conjuntament amb Manuel Andrés Zarapico. La nadala per a Cor i Conjunt Instrumental es divideix tres tornades i dos solos (E-S-E-S-E), el primer per a soprano, interpretat per Saray García, i el segon per a tenor, a càrrec de Pascual Andreu. Segons explica Hugo Chinesta la nadala naix per a acompanyar el calendari Aldaia Cuina. “La idea que plantegem des del principi va ser fer una nadala que parlara de la gastronomia popular d'Aldaia amb una música que poguera arribar i ressaltar estos tres plats típics que tenim com són “la tomata, pimentó amb tonyina, els orelletes i la sopà o fanguet del cel, com solem cridar-li ací.”

 

Empar Folgado ha recalcat que en estos moments difícils de pandèmia, l'Ajuntament d'Aldaia ha volgut promoure la composició d'esta obra dedicada exclusivament a Aldaia, “perquè tots els veïns i veïnes puguem manifestar amb un to festiu i alegre l'afecte cap als nostres sers estimats i endolcir una mica en la mesura dels possible estos dies que en certa manera poden ser una miqueta amargs a causa de la COVID.

 

A més, també s'ha presentat el calendari Aldaia Cuina ideat per Pilar Villanueva, qui va plantejar fer el calendari que l'ajuntament reparteix tots els anys dedicat als plats típics d'Aldaia. Pilar explica que a casa els agrada molt la cuina i estaven pensant a fer un llibre de receptes típiques i és els va ocórrer fer esta proposta a l'ajuntament. Les encarregades de plasmar la idea en el calendari són la filla i néta de Pilar Villanueva, Pilar Rodríguez que ha maquetat el calendari i Lucía Rodríguez que ha realitzat les il·lustracions de la recepta.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dilluns, 14 Desembre 2020 10:05