La Diputació concedeix a Aldaia 1.100.000 euros per a inversions directes en 2021

Dilluns, 14 Desembre 2020 15:58 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 110 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aldaia rebrà 1.100.000 euros del Pla d'Inversions de la Diputació de València per a executar diverses inversions en el municipi durant l'any vinent. L'alcalde de la localitat, Guillermo Luján, explica que des de l'Ajuntament "treballem constantment per a portar diners d'altres institucions a Aldaia que ens possibilite executar inversions en el municipi" i recorda que de manera paral·lela el consistori ha pogut aconseguir un milió d'euros provinents dels fons europeus FEDER per a executar "una obra molt necessària com la del canvi de l'enllumenat de tot el municipi".

 

Millores en les passarel·les per als vianants, nova cobertes en la piscina i una pista de patinatge coberta
El projecte més rellevant que l'Ajuntament té previst dur a terme a càrrec d'aquest Pla d'Inversions és l'adequació i la implementació de millores en l'estructura de les passarel·les per als vianants de la localitat. "Es tracta d'unes infraestructures que utilitzen diàriament centenars de aldaiers i aldaieres i volem que estiguen en les millors condicions possibles", indiquen fonts municipals. De manera paral·lela, se substituiran les baranes en els passos inferiors urbans per a adequar-les a les nous estàndards de seguretat viària i funcionalitat.

 

La piscina coberta rebrà una nova teulada amb aïllament tèrmic que ajudarà a millorar l'eficiència energètica d'aquestes instal·lacions. Des del departament d'urbanisme i medi ambient del municipi expliquen que a través d'aquesta obra es conjunyiran dos objectius, "augmentar de manera notable la comoditat de les persones usuàries de les instal·lacions, i d'altra banda incidir en una de les metes plantejades en l'Estratègia Municipal d'Aldaia pel Clima EAC2030 com és reduir les emissions de Co2 a l'atmosfera a través de la reducció de la despesa energètica.

 

D'altra banda, la zona annexa al parc de les Cruïlles (c/Juan Sánchez) acollirà la construcció d'una pista de patinatge coberta, "amb el que Aldaia continuarà sumant zones esportives i punts en els quals els veïns i veïnes poden practicar les diferents modalitats esportives".

 

Unes altres de les inversions previstes consisteixen en la realització del Pla Urbà d'Actuació Municipal o la construcció de dues naus de nínxols per al cementeri municipal. Des del consistori recorden que les ampliacions de la capacitat del cementeri "se solen realitzar de manera periòdica els successius exercicis".

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dilluns, 14 Desembre 2020 15:59